Не весь кукурудзяний хліб - це швидкий хліб. Цей португальський кукурудзяний хліб має в складі дріжджі, що дає м'який і смачний ефект хлібо-булочному виробу.
Додайте сухі дріжджі в теплу воду, добре перемішайте, до розчинення сипучого інгредієнта і відставте на 8 хвилин в сторону.
Далі засипте половину кукурудзяної муки і деяку частину білої муки в більшу ємність. Залийте в ємність, раніше підготовлену дріжджову суміш і змішайте все, до об'єднання всіх інгредієнтів. Укрийте ємність з вмістом кухонним рушником і залиште в теплому місці приблизно на 30 хвилин.
Тепер залийте в миску високої жирності тепле молоко і залишену кукурудзяну муку, знову добре все перемішайте.
Засипте залишене біле просіяне борошно, оливкову чи рослинну олію і сіль. Добре перемішайте вміст і замісіть, до утворення однорідного м'якого тіста. Вимішувати доведеться протягом 9 хвилин, до отримання однорідної маси і еластичності.
Надішліть тісто в злегка змащену маслом миску, покрийте харчовою плівкою або кухонним рушником і залиште в теплому місці, поки вміст не збільшиться приблизно в два рази. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і замісіть ще близько 2 хвилин.
Сформуйте утворене тісто в велику кулю і помістіть на деко, яке рясно посипте кукурудзяною мукою. Злегка розрівняйте кульку в товстий корж (створивши форму буханця) і посипте кукурудзяною мукою.
Накрийте присипане тісто перевернутою мискою і залиште в теплому місці приблизно на годину або поки тісто не подвоїться ще в розмірах.
Потім відправте лист з тістом в розігріту духовку і випікайте при температурі близько 210 градусів протягом 10 хвилин (все залежить від потужності духовки). Зменшіть температуру до 190 градусів і випікайте ще 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Перекладіть готовий кукурудзяний хліб на решітку для охолодження, потім розріжте на тонкі скибочки та подавайте свіжим до столу. Хліб зазвичай вживають з першою стравою або в якості основи для бутерброда.
Випадкові рецепти