Укр
Рус
Хліб Випічка Російська кухня

Кукурудзяний хліб

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

1320 - переглядів
115 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кукурудзяний хліб - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Не весь кукурудзяний хліб - це швидкий хліб. Цей португальський кукурудзяний хліб має в складі дріжджі, що дає м'який і смачний ефект хлібо-булочному виробу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кукурудзяний хліб" (на 100 грам)

  • Білки6.1 гр.
  • Жири4.5 гр.
  • Вуглеводи45.1 гр.
  • Калорії245 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Додайте сухі дріжджі в теплу воду, добре перемішайте, до розчинення сипучого інгредієнта і відставте на 8 хвилин в сторону.

Крок - 1
02

Далі засипте половину кукурудзяної муки і деяку частину білої муки в більшу ємність. Залийте в ємність, раніше підготовлену дріжджову суміш і змішайте все, до об'єднання всіх інгредієнтів. Укрийте ємність з вмістом кухонним рушником і залиште в теплому місці приблизно на 30 хвилин.

Крок - 2
03

Тепер залийте в миску високої жирності тепле молоко і залишену кукурудзяну муку, знову добре все перемішайте.

Крок - 3
04

Засипте залишене біле просіяне борошно, оливкову чи рослинну олію і сіль. Добре перемішайте вміст і замісіть, до утворення однорідного м'якого тіста. Вимішувати доведеться протягом 9 хвилин, до отримання однорідної маси і еластичності.

Крок - 4
05

Надішліть тісто в злегка змащену маслом миску, покрийте харчовою плівкою або кухонним рушником і залиште в теплому місці, поки вміст не збільшиться приблизно в два рази. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і замісіть ще близько 2 хвилин.

Крок - 5
06

Сформуйте утворене тісто в велику кулю і помістіть на деко, яке рясно посипте кукурудзяною мукою. Злегка розрівняйте кульку в товстий корж (створивши форму буханця) і посипте кукурудзяною мукою.

Крок - 6
07

Накрийте присипане тісто перевернутою мискою і залиште в теплому місці приблизно на годину або поки тісто не подвоїться ще в розмірах.

Крок - 7
08

Потім відправте лист з тістом в розігріту духовку і випікайте при температурі близько 210 градусів протягом 10 хвилин (все залежить від потужності духовки). Зменшіть температуру до 190 градусів і випікайте ще 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Крок - 8
09

Перекладіть готовий кукурудзяний хліб на решітку для охолодження, потім розріжте на тонкі скибочки та подавайте свіжим до столу. Хліб зазвичай вживають з першою стравою або в якості основи для бутерброда.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Халва азербайджанська - покроковий рецепт, фото 1 Халва азербайджанська 45 3 3 з 5 - детальніше -
 Налисники з сиром в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Налисники з сиром в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Оладки дріжджові - покроковий рецепт, фото 1 Оладки дріжджові 45 2 3 з 5 - детальніше -
Смачна закуска з помідор - покроковий рецепт, фото 1 Смачна закуска з помідор 45 3 2 з 5 - детальніше -