Кукурудзяна полента дуже популярна страва італійської кухні. Страву можна зробити солодкою або приготувати солону закуску з сиром, цибулею або іншими добавками.
Для приготування поленти використовуйте посуд з товстим дном. Поставте сотейник на плиту на середній вогонь і всипте кукурудзяну муку. При бажанні, можна замінити борошно кукурудзяною крупою. Вибирайте продукт середнього або дрібного помелу. Більші зерна довше варяться і з них не отримати страву з ніжною однорідною структурою, характерною для поленти.
Налийте воду в сотейник і готуйте, постійно помішуючи. Ретельно стежте за тим, щоб в суміші не було грудочок. Для перемішування використовуйте вінчик або дерев'яну ложку.
Додайте цукор і після його повного розчинення, введіть сухе молоко. Ретельно перемішайте до однорідного стану. Влийте ванільну есенцію і додайте жовтий харчовий барвник і розчинний заварний крем. Помішуйте і готуйте суміш до загустіння.
Родзинки ретельно вимийте під проточною водою і залийте окропом на 10 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, процідіть сушені ягоди через сито, викладіть на паперовий рушник і дайте обсохнути.
Коли маса в сотейнику загусне, всипте родзинки. Можна додавати будь-які сухофрукти на вашу перевагу. Форму для поленти змастіть вершковим маслом або застеліть пергаментним папером. Розрівняйте і злегка утрясіть, щоб позбутися від повітряних порожнин.
Посипте поверхню страви кокосовою стружкою. Остудіть і відправте в холодильник до застигання. Перед подачею наріжте кукурудзяну поленту на порційні шматочки і подавайте на стіл. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти