Укр
Рус
Каші Другі страви Італійська кухня

Кукурудзяна полента

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

1568 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кукурудзяна полента - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Кукурудзяна полента дуже популярна страва італійської кухні. Страву можна зробити солодкою або приготувати солону закуску з сиром, цибулею або іншими добавками.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кукурудзяна полента" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири2.8 гр.
  • Вуглеводи33.8 гр.
  • Калорії175 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування поленти використовуйте посуд з товстим дном. Поставте сотейник на плиту на середній вогонь і всипте кукурудзяну муку. При бажанні, можна замінити борошно кукурудзяною крупою. Вибирайте продукт середнього або дрібного помелу. Більші зерна довше варяться і з них не отримати страву з ніжною однорідною структурою, характерною для поленти.

Крок - 1
02

Налийте воду в сотейник і готуйте, постійно помішуючи. Ретельно стежте за тим, щоб в суміші не було грудочок. Для перемішування використовуйте вінчик або дерев'яну ложку.

Крок - 2
03

Додайте цукор і після його повного розчинення, введіть сухе молоко. Ретельно перемішайте до однорідного стану. Влийте ванільну есенцію і додайте жовтий харчовий барвник і розчинний заварний крем. Помішуйте і готуйте суміш до загустіння.

Крок - 3
04

Родзинки ретельно вимийте під проточною водою і залийте окропом на 10 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, процідіть сушені ягоди через сито, викладіть на паперовий рушник і дайте обсохнути.

Крок - 4
05

Коли маса в сотейнику загусне, всипте родзинки. Можна додавати будь-які сухофрукти на вашу перевагу. Форму для поленти змастіть вершковим маслом або застеліть пергаментним папером. Розрівняйте і злегка утрясіть, щоб позбутися від повітряних порожнин.

Крок - 5
06

Посипте поверхню страви кокосовою стружкою. Остудіть і відправте в холодильник до застигання. Перед подачею наріжте кукурудзяну поленту на порційні шматочки і подавайте на стіл. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -
Курка в банці - покроковий рецепт, фото 1 Курка в банці 100 5 3 з 5 - детальніше -
Різотто з печерицями - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з печерицями 45 5 3 з 5 - детальніше -
Лобіо із стручкової квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо із стручкової квасолі 65 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Томатний соус для шашлику - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус для шашлику 40 1 2 з 5 - детальніше -
Яблучні чіпси - покроковий рецепт, фото 1 Яблучні чіпси 20 1 2 з 5 - детальніше -
Салат з курки з ананасом - покроковий рецепт, фото 1 Салат з курки з ананасом 40 3 2 з 5 - детальніше -