Кукурудза запечена в духовці - смачна і оригінальна пікантна закуска. За бажанням, можна приготувати страву на грилі.
Приготуйте соус для запікання кукурудзи. У невелику глибоку ємність всипте часниковий порошок, мелений орегано, чорний мелений перець і паприку. За бажанням, можна додати мелений перець чилі. Додайте сіль і оливкове масло. В якості альтернативи, підійде соняшникове або інше рослинне масло за смаком.
Ретельно перемішайте суміш до однорідного стану. Приготуйте глибоке деко або велику форму для запікання. Змастіть поверхню невеликою кількістю рослинного масла.
Для запікання, вибирайте молоду, не перестиглу кукурудзу. Початки повинні бути свіжі, зубчики пружні, соковиті. Зверніть увагу на листя. Віддавайте перевагу кукурудзі з щільними, млявим, зеленим листям без жовтизни.
Очистіть качани від листя і ворсинок. Зріжте хвостики і обполосніть кукурудзу під проточною водою. Просушіть бавовняним або паперовим рушником. Зробіть на качані кукурудзи поперечний розріз, розділивши його навпіл. Кожну частину розріжте на 4 поздовжніх брусочки.
Викладіть шматочки кукурудзи на деко, залишаючи між ними відстань близько 1 см. За допомогою кондитерського пензлика змастіть брусочки соусом. Поставте страву в розігріту до 180 ° С духовку. Запікайте протягом 30 хвилин.
Готову кукурудзу викладіть на блюдо для подачі. Притрусіть дрібно нарізаною свіжою петрушкою або іншою зеленню за смаком. Подавайте на стіл в гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти