Укр
Рус
Суп з морепродуктами Перші страви Мексиканська кухня

Кукурудзяний крем суп з креветками

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

821 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Кукурудзяний крем суп з креветками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Кукурудзяний крем суп з креветками - напрочуд апетитна і ніжна перша страва  з шовковистою текстурою та чудовим ароматом. Це один із найкращих рецептів поживного крем-супу з морепродуктами. З обов'язкових інгредієнтів тут лише кукурудза. Саме вона надає страві яскравого кольору та солодкого післясмаку, який робить суп неповторним. Решту можна змінювати за бажанням. Якщо любите варену кукурудзу, обов'язково приготуйте цей смачний крем-суп для себе та близьких!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кукурудзяний крем суп з креветками" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи7.6 гр.
  • Калорії90 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти супу. Картоплю наріжте шматочками на один укус. Червону цибулю і стебло селери подрібніть кубиками. Петрушку дрібно порубайте ножем. Креветки звільніть від голів та панцирів, а зубчики часнику від лушпиння. Для приготування бульйону закип'ятіть воду і варіть у ній креветкові панцирі близько 5 хвилин (поки рідина не набуде рожевого відтінку та креветкового аромату).

Крок - 1
02

З консервованої кукурудзи злийте рідину та викладіть половину зерен у чашу блендера або кухонного процесора. Перебийте кукурудзу у пюре.

Крок - 2
03

Розтопіть у каструлі вершкове масло, додайте рослинне і відправте туди цибулю і стебло селери. Помішуючи, готуйте на середньому вогні 5-6 хвилин (до м'якості).

Крок - 3
04

Потім додайте подрібнений часник і добре перемішайте. Приправте суміш солодкою паприкою, сіллю і чорним меленим перцем. Всипте нарізану картоплю і знову вимішайте.

Крок - 4
05

Влийте в загальну масу бульйон із креветкових панцирів, перемішайте та доведіть до кипіння. Варіть страву на повільному вогні близько 15-20 хвилин (до готовності картоплі). Якщо за цей час бульйон надто увариться, влийте в суп необхідну кількість води та знову доведіть до кипіння.

Крок - 5
06

Коли картопля стане м'якою, відправте в страву раніше приготовлене кукурудзяне пюре, цілісні зерна кукурудзи та сметану. Перемішайте інгредієнти до однорідності та варіть ще 5 хвилин.

Крок - 6
07

Через зазначений час додайте у загальну масу креветки та вершковий сир. Знову вимішайте продукти та варіть 2 хвилини. Спробуйте суп на смак та відрегулюйте спеції.

Крок - 7
08

Наприкінці приготування всипте у страву подрібнену петрушку, перемішайте та вимкніть вогонь. Розлийте чудовий кукурудзяний крем-суп із креветками по порційних тарілках і подавайте на стіл із часточками лимона. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Флорентійський стейк - покроковий рецепт, фото 1 Флорентійський стейк 45 4 3 з 5 - детальніше -
Нутелла в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла в домашніх умовах 45 3 3 з 5 - детальніше -
Курячий суп з плавленим сиром - покроковий рецепт, фото 1 Курячий суп з плавленим сиром 50 4 3 з 5 - детальніше -