Укр
Рус
Бозбаш Перші страви Азербайджанська кухня

Кюфта бозбаш з яловичини

( 4.8095 4 521 21 оцінка)

2880 - переглядів
85 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Кюфта бозбаш з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

«Бозбаш» означає «сірі м'ясні кульки» азербайджанською мовою. Kufta bozbash - це суп в азербайджанській кухні, приготований з гороху або нуту і фрикадельок. У кожній фрикадельки часто міститься кислий плід всередині, наприклад, кислий чорнослив або сушені сливи. Щоб зробити цей суп, горох або нут варять в бульйоні з кістками. Фрикадельки виготовляють з фаршу баранини або яловичини з цибулею, рисом, сіллю і спеціями. Зараз ми докладніше розповімо, як приготувати кюфта бозбаш з яловичини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кюфта бозбаш з яловичини" (на 100 грам)

  • Білки9.9 гр.
  • Жири9.4 гр.
  • Вуглеводи14.2 гр.
  • Калорії185 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться м'ясом. У неглибоку миску помістіть свіжий яловичий фарш. Його ви можете підготувати самостійно, перекрутивши м'ясо через м'ясорубку, або ж придбати в будь-якому магазині.

Крок - 1
02

Далі додайте в м'ясо білий рис. Його потрібно зовсім небагато, причому, не замочуючи і не відварюючи попередньо.

Крок - 2
03

Потім очистіть від лушпиння і на обробній дошці нашаткуйте дрібними квадратами ріпчасту цибулю. Надішліть і її в миску з фаршем.

Крок - 3
04

Далі рясно посоліть фарш, приперчіть чорним меленим перцем і руками ретельно перемішайте все до отримання однорідної густої маси. Можна приготований фарш на час помістити в холодильник.

Крок - 4
05

Потім змоченими в холодній воді руками зліпіть невеликого розміру кульки з підготовленого фаршу, засунувши всередину сушену сливу.

Крок - 5
06

Тепер помістіть невелику каструлю з водою на плиту і скип'ятіть. Далі киньте готові м'ясні кульки в киплячу воду і відварюйте близько 10 хвилин.

Крок - 6
07

Далі очистіть від шкірки картоплю і на обробній дошці наріжте невеликими шматками. Тепер закиньте нарізану картоплю в каструлю до м'ясних куль і добре перемішайте.

Крок - 7
08

Потім додайте в каструлю декілька сушених слив, добре посоліть, пріперчіть чорним меленим перцем і ще раз все акуратно змішайте.

Крок - 8
09

Тепер додайте в каструлю трохи томатної пасти (можна використовувати томатний соус), приправте сухою куркумою або іншими спеціями до м'яса і ще раз все ретельно перемішавши, зменшіть вогонь і залиште страву варитися ще близько 20 хвилин.

Крок - 9
10

Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і залиште страву настоятися на деякий час. Потім викладіть в глибоку тарілку за допомогою шумівки м'ясні кульки і залийте гарячим бульйоном з каструлі.

Крок - 10
11

Потім закиньте в миску невелику кількість заздалегідь відвареного нуту, посипте сухою м'ятою і подавайте готовий кюфта бозбаш з яловичини до столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Мус з манкою - покроковий рецепт, фото 1 Мус з манкою 45 3 3 з 5 - детальніше -
Булгур з цукіні - покроковий рецепт, фото 1 Булгур з цукіні 50 3 3 з 5 - детальніше -
Гарбузова запіканка - покроковий рецепт, фото 1 Гарбузова запіканка 75 3 3 з 5 - детальніше -