Укр
Рус
Круасани Випічка Французька кухня

Круасани з дріжджового тіста

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

2802 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Круасани з дріжджового тіста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ніщо так не підходить до ранкової кави, як круасани. Всім відомо, що це класична випічка, яка просто манить своєю приємною скоринкою, неймовірним смаком і чудовим ароматом. Особливо ніжними і повітряними виходять круасани з дріжджового тіста, до того ж, із усілякими начинками. Не чекаючи вихідних, як тільки знайдеться час, обов'язково приготуйте круасани за нашим рецептом. І хоч повозитися з випічкою звичайно доведеться - результат того вартий, хоча не лякайтеся, тісто не дуже примхливе, тому вам обов'язково все вдасться.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Круасани з дріжджового тіста" (на 100 грам)

  • Білки6 гр.
  • Жири17.4 гр.
  • Вуглеводи46.4 гр.
  • Калорії373 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

За нашою технологією круасани виходять завжди смачними і приємними після випічки. Але, в першу чергу для круасанів з дріжджів потрібно просіяти борошно. Ця процедура є обов'язковою для того, щоб уникнути грудочок або смітинок, а ще для насичення борошна повітрям. Тоді борошно буде більш пухнастим і легким.

Крок - 1
02

У глибоку посудину вливаємо молоко, трохи підігріте, але не занадто, інакше є ризик запарити дріжджі.

Крок - 2
03

Далі в молоко засипаємо цукор і додаємо сухі дріжджі. За допомогою чайної ложки змішуємо ці інгредієнти, щоб дріжджі розчинилися і залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.

Крок - 3
04

Після цього знову беремося за наше тісто і вливаємо в миску з дріжджовим розчином трохи рослинного масла, а також додаємо сіль.

Крок - 4
05

Далі засипаємо попередньо просіяне борошно і руками починаємо замішувати тісто. Вимішуємо до тих пір, поки воно відстане від стінок посудини і почне відставати від рук, це займе приблизно 10 хвилин.

Крок - 5
06

Після цього заливаємо зовсім небагато наше тісто рослинним маслом і натираємо, щоб воно було еластичним.

Крок - 6
07

Накриваємо посудину з тістом тканиною і залишаємо в теплому місці на годину, щоб воно подвоїлося в обсязі. По закінченню цього часу тісто переминаємо і небагато викачуємо, сформувавши тісто в довгастий батон.

Крок - 7
08

Ріжемо тісто на шматочки однакового розміру, з кожного формуємо кульку, яку розгортаємо на дощечці, притрушеній борошном, в тонкий корж круглої форми.

Крок - 8
09

Тепер розкатаний коржик кладемо на дощечку і змащуємо розтопленим маслом, зверху укладаємо другий корж і знову перемащуємо. Таким чином складаємо всі приготовані коржики, тільки верхній маслом не змащуємо.

Крок - 9
10

Розрізаємо приготоване тісто на чотири частини, а потім кожну частину на три трикутника.

Крок - 10
11

Після цього беремо один трикутничок тіста викладаємо на нього часточку шоколаду і робимо біля основи невеликий надріз, після чого загортаємо рулетик.

Крок - 11
12

Приготовлені таким чином вироби укладаємо в форму, злегка змащену вершковим маслом, залишаємо на 15-20 хвилин, щоб підійшли. Верх круасанів змащуємо збитим яйцем і поміщаємо в мультиварку. Випікаємо протягом 20-25 хвилин, до яскраво-золотистого кольору.

Крок - 12
13

Готові круасани з дріжджового тіста викладаємо на блюдо і подаємо до столу.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Домашня сиров’ялена ковбаса - покроковий рецепт, фото 1 Домашня сиров’ялена ковбаса 75 6 4 з 5 - детальніше -
Биточки картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Биточки картопляні 45 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з лососем багатошаровий - покроковий рецепт, фото 1 Салат з лососем багатошаровий 45 4 3 з 5 - детальніше -