Ніщо так не підходить до ранкової кави, як круасани. Всім відомо, що це класична випічка, яка просто манить своєю приємною скоринкою, неймовірним смаком і чудовим ароматом. Особливо ніжними і повітряними виходять круасани з дріжджового тіста, до того ж, із усілякими начинками. Не чекаючи вихідних, як тільки знайдеться час, обов'язково приготуйте круасани за нашим рецептом. І хоч повозитися з випічкою звичайно доведеться - результат того вартий, хоча не лякайтеся, тісто не дуже примхливе, тому вам обов'язково все вдасться.
За нашою технологією круасани виходять завжди смачними і приємними після випічки. Але, в першу чергу для круасанів з дріжджів потрібно просіяти борошно. Ця процедура є обов'язковою для того, щоб уникнути грудочок або смітинок, а ще для насичення борошна повітрям. Тоді борошно буде більш пухнастим і легким.
У глибоку посудину вливаємо молоко, трохи підігріте, але не занадто, інакше є ризик запарити дріжджі.
Далі в молоко засипаємо цукор і додаємо сухі дріжджі. За допомогою чайної ложки змішуємо ці інгредієнти, щоб дріжджі розчинилися і залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.
Після цього знову беремося за наше тісто і вливаємо в миску з дріжджовим розчином трохи рослинного масла, а також додаємо сіль.
Далі засипаємо попередньо просіяне борошно і руками починаємо замішувати тісто. Вимішуємо до тих пір, поки воно відстане від стінок посудини і почне відставати від рук, це займе приблизно 10 хвилин.
Після цього заливаємо зовсім небагато наше тісто рослинним маслом і натираємо, щоб воно було еластичним.
Накриваємо посудину з тістом тканиною і залишаємо в теплому місці на годину, щоб воно подвоїлося в обсязі. По закінченню цього часу тісто переминаємо і небагато викачуємо, сформувавши тісто в довгастий батон.
Ріжемо тісто на шматочки однакового розміру, з кожного формуємо кульку, яку розгортаємо на дощечці, притрушеній борошном, в тонкий корж круглої форми.
Тепер розкатаний коржик кладемо на дощечку і змащуємо розтопленим маслом, зверху укладаємо другий корж і знову перемащуємо. Таким чином складаємо всі приготовані коржики, тільки верхній маслом не змащуємо.
Розрізаємо приготоване тісто на чотири частини, а потім кожну частину на три трикутника.
Після цього беремо один трикутничок тіста викладаємо на нього часточку шоколаду і робимо біля основи невеликий надріз, після чого загортаємо рулетик.
Приготовлені таким чином вироби укладаємо в форму, злегка змащену вершковим маслом, залишаємо на 15-20 хвилин, щоб підійшли. Верх круасанів змащуємо збитим яйцем і поміщаємо в мультиварку. Випікаємо протягом 20-25 хвилин, до яскраво-золотистого кольору.
Готові круасани з дріжджового тіста викладаємо на блюдо і подаємо до столу.
Випадкові рецепти