Хочемо поділитися з вами новим простим способом приготування домашніх круасанів без начинки. Це тісто не може бути простішим, але випічка виходить приголомшливо кожен раз.
У невеликій кухлик залийте тепле молоко, додайте свіжі дріжджі і ретельно перемішайте. Потім засипте в кухлик цукор, розбийте по черзі курячі яйця і знову все активно змішайте.
Тепер засипте поступово в кухлик частину просіяного борошна і перемішайте. Відставте ємність з вмістом на час в сторону.
Для цього в невелику миску покладіть нарізане кубиками вершкове масло (в цьому рецепті можна використовувати маргарин), засипте другу частину борошна і руками ретельно все перемішайте, до розчинення масла.
Потім залийте в миску, раніше підготовлену дріжджову суміш і ще раз все змішайте, до об'єднання інгредієнтів. Тепер натріть прямо в миску на самій дрібній тертці цедру апельсина і, на присипаному борошном столі, вимісіть масу, що утворилася, до щільного і густого тіста. Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник приблизно на пів години.
Знову викладіть тісто на присипану борошном поверхню, і за допомогою качалки розкачайте його в тонкий пласт. Далі загорніть до центру края утвореного пласта і знову тонко розкачайте. Тепер знову поверніть краї пласта, упакуйте тісто в харчову плівку і ще на час помістіть в холодильник.
Потім знову викладіть на присипаний борошном стіл шматок тіста і розкачайте в тонкий пласт. Тепер за допомогою спеціального ножа (різака) розділіть пласт з тіста на довгі трикутні частини.
Далі кожну трикутну частину, починаючи з широкого края, загорніть до самого кінця тонкого края, утворивши заготовки (круасани). Покладіть підготовлені заготовки на застелений пергаментним папером деко, накрийте харчовою плівкою і залиште на час ще трохи «піднятися».
Потім змастіть кожну заготовку з тіста (круасан) попередньо збитим яєчним жовтком і відправте лист в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів, на 20-25 хвилин.
Готові круасани без начинки, але з ароматною коричневою скоринкою витягніть з духовки і теплими подавайте до столу.
Випадкові рецепти