Побалуйте сім'ю традиційною французькою випічкою. Насолоджуйтеся смачними, ніжними і ароматними круасанами зі згущеним молоком з натурального домашнього тіста.
У велику глибоку миску влийте тепле молоко і воду. Температура рідких інгредієнтів обов'язково не повинна бути холодніше кімнатної температури, щоб дріжджі активувалися. Додайте рослинне масло, яйце, сіль і переміксуйте суміш вінчиком.
Введіть просіяне борошно і замісіть тісто. Вимішуйте протягом 10-15 хвилин і сформуйте з маси кулю. Накрийте ємність рушником і поставте в тепле місце на 1-2 години. За цей час тісто підніметься вдвічі.
Для розкочування маси приготуйте робочу поверхню. Притрусіть її борошном і викладіть тісто. Скачайте його в рулет і розріжте на 10 частин.
Кожен шматочок розімніть і розкачайте в пласт товщиною близько 3 мм. Змастіть його поверхню розм'якшеним вершковим маслом.
Розкачайте другий шматок і покладіть його на змащений маслом пласт. Таким же чином розкачайте і з'єднайте всі шматочки тіста, змащуючи їх по черзі маслом. Верхівку притрусіть борошном і качалкою сформуйте з них один новий круглий пласт товщиною 5-6 мм.
За допомогою гострого ножа для піци розділіть тісто на 24-25 трикутників однакового розміру. На широкий край кожного викладіть по 1 ч. л. вареного згущеного молока, відступивши близько 1 см. З того ж краю по центру зробіть надсічкі довжиною 1 см.
Від широкого краю загорніть тісто в маленький рулет. Деко застеліть пергаментним папером і викладіть на нього круасани на відстані один від одного.
Яйце вбийте в невелику ємність і розмішайте до однорідності. Отриманою масою змастіть круасани. Поставте деко в розігріту до 180 ° С духовку і випікайте протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору. Готове лакомство притрусіть цукровою пудрою і подавайте на стіл. Приємного чаювання!
Випадкові рецепти