Створення круасанів в домашніх умовах займає деякий час, але для цієї хрусткої, ніжної випічки, ніяких зусиль не шкода.
Підігрійте воду в мікрохвильовці. Її температура повинна бути не менше 38 градусів. Перелийте її в чашу кухонного комбайна. До теплої воді висипте сухі дріжджі і залиште на 10 хвилин, щоб вони розчинилися.
Через 10 хвилин до розчинившихся дріжджів додайте цукор і просіяне хлібне борошно. Потім посоліть і покладіть вершкове масло.
Прикріпіть чашу безпосередньо до комбайна, встановіть насадку гак, для вимішування тіста і замісіть тісто, поки масло повністю не втмішається, тісто почне відставати від стінок і не утвориться ком. Це займе приблизно 3-4 хвилини.
Вийміть тісто з чаші комбайна, сформуйте гладку кулю і покладіть назад в чашу. Накрийте її і поставте в тепле місце без протягів, щоб тісто піднялося і подвоїлося протягом 2 годин.
Після закінчення часу викладіть тісто на злегка посипану борошном робочу поверхню. Розрівняйте його, притискаючи руками, сформуйте прямокутник.
Складіть прямокутник тіста в три частини, загорнувши одну сторону на третину і накривши її іншою. Загорніть тісто в плівку і покладіть в холодильник на 1 годину.
Поки тісто охолоджується, підготуйте масло. Розріжте охолоджене вершкове масло на 4 смужки. Помістіть смужки масла на шматок пергаментного паперу (досить довгий, щоб накрити масло) на невеликій відстані один від одного. Накрийте масло пергаментом. Трохи притисніть папір, щоб він прилип до масла. Розкачайте качалкою масло в квадрат 20 * 20 сантиметрів і покладіть в холодильник на 10-15 хвилин.
Вийміть з холодильника тісто. Викладіть його на стіл, посипаний борошном. Розкачайте в прямокутник. Довжиною близько 45 сантиметрів і шириною 23.
Викладіть на одну сторону тіста охолоджене вершкове масло, попередньо знявши з нього пергамент, залишаючи від края близько 2,5 сантиметрів. Накрийте масло другою частиною тіста. За необхідності посипте робочу поверхню і тісто борошном.
Притисніть качалку до тіста, щоб утворилися гребені. Потім розкачайте їх. Продовжуйте притискати тісто, потім розгортати доти, поки тісто не стане такого ж розміру, коли ви його склали навпіл.
Знову складіть тісто в прямокутник. Поверніть одну третину тіста, потім складіть інший край. Злегка розрівняйте качалкою. Перекладіть тісто на деко, застелене силіконовим килимком, накрийте плівкою і охолодіть, поставить в холодильник на 30 хвилин.
Після 30 хвилин, поверніть тісто знову на посипану борошном робочу поверхню. Продовжуйте розгортати, поки тісто не стане розміром з попередній великий прямокутник. Знову поверніть тісто в три частини і поставте в холодильник на 15 хвилин.
Через 15 хвилин вийміть тісто з холодильника і покладіть на стіл, посипаний борошном. Трохи розкачайте і складіть навпіл. Потім розкачайте тісто в прямокутник товщиною близько 1,3 сантиметра. Розріжте вздовж тісто, використовую ніж для піци.
Візьміть одну частину тіста і присипте її борошном. Розкачайте прямокутник товщиною близько 7 мм. Наріжте тісто по діагоналі на 8 трикутників.
Поверніть кожен трикутник, починаючи з широкого краю до тонкого, формуючи круасан. За потреби змастіть тонкий кінчик водою, щоб приклеїти його. Повторіть таку процедуру з другою половиною тіста.
Викладіть круасани на деко. Розбийте яйце в окрему ємність і додайте до нього воду. Добре збийте. Змастіть круасани. Поставте деко в тепле місце приблизно на 45 хвилин, щоб круасани піднялися.
Увімкніть духовку на 200 градусів. Змастіть ще раз круасани яйцем. Поставте деко в розігріту духовку і випікайте близько 25 хвилин, поки круасани не набудуть коричневого кольору.
Готові круасани викладіть на решітку, щоб вони охололи до кімнатної температури перед подачею на стіл.
Випадкові рецепти