Вельми швидкий метод готувати круасани з готового листкового або дріжджового тіста. Але якщо ви маєте в своєму розпорядженні час і хочете порадувати близьких чудовою випічкою, то рекомендуємо попрацювати і приготувати круасани зі згущеним молоком по цьомуе не складному рецепту.
Щоб приготувати тісто для майбутніх круасанів, змішайте у великій мисці хлібне борошно, коричневу цукрову пудру, цукор, швидкорозчинні дріжджі і сіль.
Потім натріть заморожений шматок вершкового масла в борошняну суміш і ретельно все змішайте. Додайте холодне молоко і швидко перемішайте руками, щоб вийшло грубе тісто. Загорніть утворене тісто в харчову плівку і відправте в холодне місце приблизно на 2 години.
Після закінчення цього часу на посипаній борошном поверхні розкачайте тісто в довгий прямокутник. Загорніть тісто в середину, згорнувши краї прямокутника один до одного, щоб вони зустрілися в центрі, потім скрутіть навпіл, як книгу Поверніть тісто на 90 градусів, потім знову розкачайте його в довгий прямокутник.
Загорніть тісто на один оборот, підвівши один коротший край до іншого, а потім загорніть інший край. Повторіть розкочування тіста 6-7 разів, охолоджуючи його кожен раз, коли воно починає липнути до рук.
Отже, на посипаній борошном поверхні розкачайте тісто в прямокутник (остаточний раз) розміром 65 х 30 см. Виріжте невеликі трикутники шириною близько 10 см і довжиною 30 см.
Зробіть надріз на широкому краї трикутника і котіть тісто, починаючи зоснови до тонкого краю, закінчуючи кінчиком, заправленим під утворений рулон. Залиште настоятися утворені круасани при кімнатній температурі протягом 1-2 годин, поки вони не стануть в два рази більше за розміром.
Тим часом, створіть спеціальну начинку для майбутньої випічки, змішуючи порошок коричневої цукрової пудри, топлене вершкове масло і згущене молоко. Відставте на час в сторону.
Далі в невеликій мисці збийте яєчний жовток з водою і акуратно за допомогою кухонного пензлика розмажте утворену суміш на поверхні майбутньої випічки.
Надішліть майбутні круасани в попередньо розігріту духовку і випікайте при 180 градусах протягом 18-20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору випічки. Вийміть круасани з духовки і злегка остудіть.
Далі заповніть кондитерський мішок з довгим наконечником сумішшю зі згущеного молока. Потім створіть маленький отвір в круассані і видавіть в нього з кондитерського мішка раніше підготовлену начинку.
Круасани зі згущеним молоком можна сміливо подавати навіть у теплому вигляді.
Випадкові рецепти