Круасани з сиром і шинкою вражаюче виглядають і мають чудовий смак. До того ж їх дуже просто приготувати. Ідеально підходять для ситного сніданку.
Для приготування цієї страви вам необхідні круасани. Це борошняні вироби у формі півмісяця з листкового тіста родом з Франції. Ви можете спекти їх самостійно, або купити вже готові свіжі і ароматні. Візьміть круасан і за допомогою ножа розріжте його по довжині, але не до кінця, досить, щоб утворилась глибока кишеня.
Далі знадобиться твердий сир. Використовуйте, наприклад, леердам. Скибочки виходять хорошого розміру і товщини, смак досить м'який з легким горіховим присмаком. Плюс до цього, коли леердам розтоплюється в духовці, він добре розтягується. Ви можете замінити його на емменталь або грюйер для отримання аналогічного м'якого і злегка горіхового смаку. Можете використовувати шматочки чеддер, якщо вам подобається більш сильний смак. Візьміть шматочок сиру, складіть його. Зверху покладіть складену скибочку шинки. Вона повинна бути найсвіжіша і обов'язково хорошої якості. На шинку покладіть ще один складений шматочок сиру. Засуньте в кишеньку круассана шари сиру і шинки.
Таким чином заповніть всі круасани сиром і шинкою. Складіть їх на заздалегідь підготовлене деко.
Тепер займіться приготуванням глазурі. У невелику миску киньте ложку дижонскої гірчиці, кілька ложок меду і невелику кількість коричневого цукру. Всі інгредієнти ретельно перемішайте, поки цукор не розчиниться.
Візьміть кулінарний пензлик і з його допомогою змастіть всі круасани. Зверху посипте невеликою кількістю маку.
Увімкніть духовку на 180 градусів. Коли розігріється, відправте лист з круасанами на 6 - 7 хвилин, поки сир не розплавиться. Або ви можете розігріти круасани в мікрохвильовій печі протягом 1 - 2 хвилин, поки все не стане гарячим. Проте приготування таким чином означає, що круасани не будуть такими хрусткими зовні.
Дістаньте з духовки і відразу подавайте на стіл. Глазур з медом і гірчицею виходить липкою і смачною, вона відмінно поєднується з плавленим сиром і солоною шинкою. Смачного!
Випадкові рецепти