Укр
Рус
Круасани Випічка Французька кухня

Круасани з шоколадом

( 4.9500 4 540 40 оцінок)

5713 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Круасани з шоколадом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Круасани - це делікатна і смачна випічка, яка потребує техніки, але їх набагато легше приготувати, ніж думає більшість людей. Ми покажемо, як легко створювати ці милі частування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Круасани з шоколадом" (на 100 грам)

  • Білки5.8 гр.
  • Жири22.2 гр.
  • Вуглеводи41.1 гр.
  • Калорії394 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Нагрійте молоко до температури тіла. У велику миску додайте борошно, сіль, цукор і дріжджі, добре все перемішайте.

Крок - 1
02

Натрійте заморожене вершкове масло прямо в борошно. Ретельно змішайте масло з сипучими інгредієнтами.

Крок - 2
03

Влийте в миску молоко і обережно змішайте в тісто за допомогою ложки, поки вміст повністю не збереться в один клубок. Необхідно, щоб масло залишалося в шматочках розміром з горошину, тому не варто занадто захоплюватися змішуванням тіста! Не додавайте зайвий раз рідину.

Крок - 3
04

Збийте тісто на злегка посипаній борошном стільниці і складіть разом, щоб сформувати квадрат. Це буде легко зробити. Загорніть тісто в плівку і відправте в холодильник на 90 хвилин.

Крок - 4
05

Злегка посипте борошном стільницю і качалку. Розкачайте тісто в невеликий прямокутник.

Крок - 5
06

Складіть короткі сторони тіста в середину. Злегка розкачайте, щоб подовжити пласт. Знову складіть короткі кінці до середини.

Крок - 6
07

Переверніть тісто так, щоб шви були внизу. Розкачайте це знову, повторюючи кроки згортання ще 2 рази. Тісто стане більш еластичним, коли ви, розгортаючи його, складаєте. Якщо в якийсь момент масло занадто сильно розм'якшиться, накрийте його і помістіть в морозильник, щоб закріпити його, перш ніж продовжувати розгортати і складати. Тісто має бути сформовано у вигляді невеликого прямокутника. Оберніть його двічі липкою плівкою і помістіть в холодильник на декілька годин або, в ідеалі, на ніч.

Крок - 7
08

Розкачайте тісто в прямокутник в три рази довше його ширини і товщиною не менше 4 мм. Обріжте краї скребком для тіста. Розріжте тісто на трикутники близько 30 см в довжину і 8 см в основі.

Крок - 8
09

Виріжте невелику щілину в центрі кожної основи трикутника. Акуратно витягніть кути і кінчик, додайте на тісто шоколад в широкий кінець, а потім вільно розкачайте його. Покладіть майбутню випічку кінчиком вниз на велику тацю, застелену папером для випічки. Повторіть все з іншим тістом, розташовуючи круасани, на відстані кількох сантиметрів один від одного на підносі.

Крок - 9
10

Злегка накрийте липкою плівкою і дайте круасанам піднятися протягом 2-3 годин при кімнатній температурі. Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть круасани збитим яйцем і запікайте протягом десяти хвилин, потім знизьте температуру до 170 і випікайте ще 5 хвилин або поки круасани з шоколадом не стануть темно-золотистого кольору. Остудіть випічку на решітці перед подачею на стіл.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Біляші з м’ясом "Чудові" - покроковий рецепт, фото 1 Біляші з м’ясом "Чудові" 60 5 3 з 5 - детальніше -
Засолка огірків - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків 40 8 3 з 5 - детальніше -
Макарони з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з яйцем 35 3 2 з 5 - детальніше -