Круасани - це делікатна і смачна випічка, яка потребує техніки, але їх набагато легше приготувати, ніж думає більшість людей. Ми покажемо, як легко створювати ці милі частування.
Нагрійте молоко до температури тіла. У велику миску додайте борошно, сіль, цукор і дріжджі, добре все перемішайте.
Натрійте заморожене вершкове масло прямо в борошно. Ретельно змішайте масло з сипучими інгредієнтами.
Влийте в миску молоко і обережно змішайте в тісто за допомогою ложки, поки вміст повністю не збереться в один клубок. Необхідно, щоб масло залишалося в шматочках розміром з горошину, тому не варто занадто захоплюватися змішуванням тіста! Не додавайте зайвий раз рідину.
Збийте тісто на злегка посипаній борошном стільниці і складіть разом, щоб сформувати квадрат. Це буде легко зробити. Загорніть тісто в плівку і відправте в холодильник на 90 хвилин.
Злегка посипте борошном стільницю і качалку. Розкачайте тісто в невеликий прямокутник.
Складіть короткі сторони тіста в середину. Злегка розкачайте, щоб подовжити пласт. Знову складіть короткі кінці до середини.
Переверніть тісто так, щоб шви були внизу. Розкачайте це знову, повторюючи кроки згортання ще 2 рази. Тісто стане більш еластичним, коли ви, розгортаючи його, складаєте. Якщо в якийсь момент масло занадто сильно розм'якшиться, накрийте його і помістіть в морозильник, щоб закріпити його, перш ніж продовжувати розгортати і складати. Тісто має бути сформовано у вигляді невеликого прямокутника. Оберніть його двічі липкою плівкою і помістіть в холодильник на декілька годин або, в ідеалі, на ніч.
Розкачайте тісто в прямокутник в три рази довше його ширини і товщиною не менше 4 мм. Обріжте краї скребком для тіста. Розріжте тісто на трикутники близько 30 см в довжину і 8 см в основі.
Виріжте невелику щілину в центрі кожної основи трикутника. Акуратно витягніть кути і кінчик, додайте на тісто шоколад в широкий кінець, а потім вільно розкачайте його. Покладіть майбутню випічку кінчиком вниз на велику тацю, застелену папером для випічки. Повторіть все з іншим тістом, розташовуючи круасани, на відстані кількох сантиметрів один від одного на підносі.
Злегка накрийте липкою плівкою і дайте круасанам піднятися протягом 2-3 годин при кімнатній температурі. Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть круасани збитим яйцем і запікайте протягом десяти хвилин, потім знизьте температуру до 170 і випікайте ще 5 хвилин або поки круасани з шоколадом не стануть темно-золотистого кольору. Остудіть випічку на решітці перед подачею на стіл.
Випадкові рецепти