Ароматна і смачна домашня випічка не залишає байдужим нікого, але не кожна господиня готова проводити тривалий час на кухні, тим більше возитися зі складним тістом. Тому, є хороша альтернатива - наш варіант випічки. Зробіть круасани з листкового тіста за моїм рецептом - це відмінний варіант смачного десерту для всієї родини. Адже така вишукана випічка, нагадує про французькі ласощі, з дуже ніжною хрусткою скоринкою буде чудовим доповненням до ранкової кави або вечірнього чаювання. Любителі вишуканої кухні, пробуйте і насолоджуйтеся.
Я вас запевняю, ніжніше круасанів ви точно ще не їли, адже дане листкове тісто просто тане в роті, хоча процес приготування трохи кропіткий. У глибоку миску засипте пшеничне борошно і хлібне. Додайте тростинний цукор, а також сухі дріжджі і сіль. Перемішайте добре сухі інгредієнти рукою.
В окрему мисочку розбийте яйце, добре збовтайте і необхідну частину відлийте в ємність з молоком, трохи підігрітим, і змішайте.
Потім додайте цю масу в миску з сухими інгредієнтами і приблизно перемішайте до зникнення вологи, але не вимішуйте. Несолодке масло, яке доведено до кімнатної температури, додайте в тісто і злегка перемішайте, щоб змішати в більш-менш однорідну масу. Далі накрийте миску з тістом харчовою плівкою і відправте в холодильник на 12 годин.
Візьміть пачку несолоного масла, розріжте вздовж навпіл, одну частину вагою 100 г викладіть на лист пергаменту, накрийте і розімніть за допомогою скалки.
Потім загорніть в пергамент з усіх боків, розкачайте в прямокутник, помістіть в контейнер і охолодіть в холодильнику. Після цього масло дістаньте і трохи відбийте качалкою, знову відкладіть в контейнер.
Дощечку посипте борошном і викладіть на неї тісто, яке знаходилося в холодильнику. Спочатку його трохи розімніть качалкою, а потім розкачайте до розміру, щоб можна було в нього загорнути приготоване масло.
Помістіть на розкатаний пласт тіста прямокутник масла, накрийте його тістом з обох сторін і зробіть защипи, щоб не було щілин.
Розкачайте добре тісто качалкою і складіть навпіл. Загорніть в харчову плівку і охолодіть в холодильнику протягом 1 години. Тепер знову тісто дістаньте з плівки, розкачайте, згорніть втричі і таким же чином помістивши в плівку, відправте в холодильник ще на годину. Таку ж процедуру виконайте ще раз.
Після цього зробіть з паперу трикутний шаблон основою 7 см і заввишки 14 см. Викладіть тісто на дошку, трохи посипану борошном, притрусіть борошном і тісто, розкачайте в пласт товщиною 3 мм.
Прикладаючи заготовлений паперовий шаблон, розріжте тісто на трикутники. Кожен трикутник з тіста викладіть на дошку, зробіть в основі розріз до 1 см і трохи відтягніть качалкою трикутник до кінчика. Злегка розсуньте по надрізу і скрутіть тісто рулетиком.
Викладіть приготовані вироби на вініловий лист на великій відстані один від одного і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі, поки тісто не виросте в 1,5 рази. Це займе за часом від півтори до двох годин.
Після цього змастіть кожен круасан збитим яйцем з допомогою пензлика і помістіть деко в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів. Запікайте протягом 15 хвилин.
Дістаньте ароматні, із золотистою скоринкою круасани з листкового тіста з духовки, викладіть на тацю і запрошуйте сім'ю на чашечку кави.
Випадкові рецепти