Укр
Рус
Круасани Випічка Французька кухня

Круасани з листкового тіста

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1587 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Круасани з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ароматна і смачна домашня випічка не залишає байдужим нікого, але не кожна господиня готова проводити тривалий час на кухні, тим більше возитися зі складним тістом. Тому, є хороша альтернатива - наш варіант випічки. Зробіть круасани з листкового тіста за моїм рецептом - це відмінний варіант смачного десерту для всієї родини. Адже така вишукана випічка, нагадує про французькі ласощі, з дуже ніжною хрусткою скоринкою буде чудовим доповненням до ранкової кави або вечірнього чаювання. Любителі вишуканої кухні, пробуйте і насолоджуйтеся.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Круасани з листкового тіста" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи51.1 гр.
  • Калорії248 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Я вас запевняю, ніжніше круасанів ви точно ще не їли, адже дане листкове тісто просто тане в роті, хоча процес приготування трохи кропіткий. У глибоку миску засипте пшеничне борошно і хлібне. Додайте тростинний цукор, а також сухі дріжджі і сіль. Перемішайте добре сухі інгредієнти рукою.

Крок - 1
02

В окрему мисочку розбийте яйце, добре збовтайте і необхідну частину відлийте в ємність з молоком, трохи підігрітим, і змішайте.

Крок - 2
03

Потім додайте цю масу в миску з сухими інгредієнтами і приблизно перемішайте до зникнення вологи, але не вимішуйте. Несолодке масло, яке доведено до кімнатної температури, додайте в тісто і злегка перемішайте, щоб змішати в більш-менш однорідну масу. Далі накрийте миску з тістом харчовою плівкою і відправте в холодильник на 12 годин.

Крок - 3
04

Візьміть пачку несолоного масла, розріжте вздовж навпіл, одну частину вагою 100 г викладіть на лист пергаменту, накрийте і розімніть за допомогою скалки.

Крок - 4
05

Потім загорніть в пергамент з усіх боків, розкачайте в прямокутник, помістіть в контейнер і охолодіть в холодильнику. Після цього масло дістаньте і трохи відбийте качалкою, знову відкладіть в контейнер.

Крок - 5
06

Дощечку посипте борошном і викладіть на неї тісто, яке знаходилося в холодильнику. Спочатку його трохи розімніть качалкою, а потім розкачайте до розміру, щоб можна було в нього загорнути приготоване масло.

Крок - 6
07

Помістіть на розкатаний пласт тіста прямокутник масла, накрийте його тістом з обох сторін і зробіть защипи, щоб не було щілин.

Крок - 7
08

Розкачайте добре тісто качалкою і складіть навпіл. Загорніть в харчову плівку і охолодіть в холодильнику протягом 1 години. Тепер знову тісто дістаньте з плівки, розкачайте, згорніть втричі і таким же чином помістивши в плівку, відправте в холодильник ще на годину. Таку ж процедуру виконайте ще раз.

Крок - 8
09

Після цього зробіть з паперу трикутний шаблон основою 7 см і заввишки 14 см. Викладіть тісто на дошку, трохи посипану борошном, притрусіть борошном і тісто, розкачайте в пласт товщиною 3 мм.

Крок - 9
10

Прикладаючи заготовлений паперовий шаблон, розріжте тісто на трикутники. Кожен трикутник з тіста викладіть на дошку, зробіть в основі розріз до 1 см і трохи відтягніть качалкою трикутник до кінчика. Злегка розсуньте по надрізу і скрутіть тісто рулетиком.

Крок - 10
11

Викладіть приготовані вироби на вініловий лист на великій відстані один від одного і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі, поки тісто не виросте в 1,5 рази. Це займе за часом від півтори до двох годин.

Крок - 11
12

Після цього змастіть кожен круасан збитим яйцем з допомогою пензлика і помістіть деко в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів. Запікайте протягом 15 хвилин.

Крок - 12
13

Дістаньте ароматні, із золотистою скоринкою круасани з листкового тіста з духовки, викладіть на тацю і запрошуйте сім'ю на чашечку кави.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гречана каша з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша з м’ясом 40 4 3 з 5 - детальніше -
Ягідний мус з білком - покроковий рецепт, фото 1 Ягідний мус з білком 35 2 3 з 5 - детальніше -
Овочеве асорті по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве асорті по-корейськи 80 1 3 з 5 - детальніше -
Тістечко «Макарон» (Мacaron) - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко «Макарон» (Мacaron) 60 3 2 з 5 - детальніше -