Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Литовська кухня

Кролик, запечений з овочами

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

1033 - переглядів
100 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Кролик, запечений з овочами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня, Португальська кухня, Шотландська кухня, Естонська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Смачна дієтична страва, яка відмінно урізноманітнює звичне повсякденне меню і стане прикрасою святкового столу. Таку страву корисно включати в дитяче меню. Та й дорослим не буде зайвим зарядити свій організм безліччю корисних вітамінів і мікроелементів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кролик, запечений з овочами" (на 100 грам)

  • Білки14.8 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії128 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску висипте розмарин, кмин, дрібно нарізану петрушку і перемішайте. Спеції та приправи можна регулювати за смаком. Якщо готуєте страву для дітей, можна обмежитися петрушкою.

Крок - 1
02

Цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і наріжте тонкими кільцями. Таким же чином наріжте вимиті і підсушені лимони.

Крок - 2
03

Деко застеліть фольгою для запікання і викладіть на неї цибульні, а зверху лимонні слайси.

Крок - 3
04

Кролика ретельно вимийте під проточною водою, просушіть паперовими рушниками і покладіть на велике блюдо. Облийте тушку оливковою олією, а потім рівномірно змастіть сумішшю спецій зовні і всередині.

Крок - 4
05

Дайте м'яса трохи просочитися. Покладіть кролика на лимонно-цибульну подушку, посоліть і поперчіть. Поставте деко в розігріту до 170 ° С духовку на 20 хвилин.

Крок - 5
06

Поки м'ясо трохи пропечеться, займіться приготуванням гарніру. Брокколі промийте під проточною водою, потім просушіть. Видаліть зелене листя, відріжте суцвіття від стебла і розділіть їх на невеликі шматочки.

Крок - 6
07

Акуратно дістаньте деко з кроликом з духовки. Викладіть на нього капусту і полийте невеликою кількістю оливкової олії, посоліть, поперчіть і притрусіть часниковим порошком.

Крок - 7
08

Постарайтеся, щоб брокколі не торкалася м'яса. Інакше ніжна кролятина вбере в себе запах капусти. Перед тим, як ставити страву в духовку, полийте її свіжовичавленим лимонним соком.

Крок - 8
09

Розігрійте духовку до 180 ° С і випікайте кролика з овочами протягом 20-30 хвилин. Постійно стежте за процесом готування, ніжне м'ясо дуже легко пересмажити. Готовність кролика перевірте за допомогою харчового термометра. У самій товстій частині гомілки температура повинна бути 70-73 ° С. Готову страву викладіть на велике блюдо і подавайте гарячою. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Глазур для паски - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для паски 35 1 2 з 5 - детальніше -