Смачна дієтична страва, яка відмінно урізноманітнює звичне повсякденне меню і стане прикрасою святкового столу. Таку страву корисно включати в дитяче меню. Та й дорослим не буде зайвим зарядити свій організм безліччю корисних вітамінів і мікроелементів.
У глибоку миску висипте розмарин, кмин, дрібно нарізану петрушку і перемішайте. Спеції та приправи можна регулювати за смаком. Якщо готуєте страву для дітей, можна обмежитися петрушкою.
Цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і наріжте тонкими кільцями. Таким же чином наріжте вимиті і підсушені лимони.
Деко застеліть фольгою для запікання і викладіть на неї цибульні, а зверху лимонні слайси.
Кролика ретельно вимийте під проточною водою, просушіть паперовими рушниками і покладіть на велике блюдо. Облийте тушку оливковою олією, а потім рівномірно змастіть сумішшю спецій зовні і всередині.
Дайте м'яса трохи просочитися. Покладіть кролика на лимонно-цибульну подушку, посоліть і поперчіть. Поставте деко в розігріту до 170 ° С духовку на 20 хвилин.
Поки м'ясо трохи пропечеться, займіться приготуванням гарніру. Брокколі промийте під проточною водою, потім просушіть. Видаліть зелене листя, відріжте суцвіття від стебла і розділіть їх на невеликі шматочки.
Акуратно дістаньте деко з кроликом з духовки. Викладіть на нього капусту і полийте невеликою кількістю оливкової олії, посоліть, поперчіть і притрусіть часниковим порошком.
Постарайтеся, щоб брокколі не торкалася м'яса. Інакше ніжна кролятина вбере в себе запах капусти. Перед тим, як ставити страву в духовку, полийте її свіжовичавленим лимонним соком.
Розігрійте духовку до 180 ° С і випікайте кролика з овочами протягом 20-30 хвилин. Постійно стежте за процесом готування, ніжне м'ясо дуже легко пересмажити. Готовність кролика перевірте за допомогою харчового термометра. У самій товстій частині гомілки температура повинна бути 70-73 ° С. Готову страву викладіть на велике блюдо і подавайте гарячою. Смачного!
Випадкові рецепти