Кролик, запечений з чебрецем, - корисна, дієтична і при цьому фантастично смачна страва. Відомо, що пісна кролятина швидко стає сухуватою, тому мало хто вирішується її готувати. У рецепті ми пропонуємо запекти кролика в духовці. Завдяки цьому м'ясо вийде ніжнішим і соковитим. А чебрець надасть страві напрочуд апетитний аромат. Кролик, запечений з чебрецем, підійде і для сімейної вечері, і для святкового столу.
Очищену та випотрошену тушку кролика вимийте та просушіть паперовими рушниками.
Для приготування маринаду відправте в кефір пропущений через часникодавку часник, сіль, чорний мелений перець і сушений чебрець. Додайте оливкову олію та свіжовичавлений лимонний сік. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Щоб швидше замаринувати кролика, викладіть у вакуумний пакет, залийте маринадом і відкачайте повітря. У цьому випадку м'ясо маринуватиметься 6 годин. Якщо такої можливості немає, покрийте кролик маринадом і відправте в холодильник мінімум на 12 годин.
Через вказаний час перекладіть кролика разом з маринадом із пакета у відповідну ємність та залиште при кімнатній температурі на 1 годину.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Злийте з кролика маринад та просушіть м'ясо паперовим рушником.
В окремій ємності з'єднайте біле вино, олію, гірчицю та мед. Приправте суміш сіллю, чорним меленим перцем, паприкою, пластівцями чилі, часниковим порошком та сушеним чебрецем. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Форму для випікання змастіть олією і викладіть туди кролика. За допомогою кулінарного пензлика покрийте його маринадом на основі білого вина. Те, що залишиться, влийте у форму. Додайте листя шавлії та лавру.
Накрийте форму фольгою і відправте в духовку на 45 хвилин. Через вказаний час зніміть фольгу та перевірте м'ясо на готовність. До нього має вільно входити вилка. Якщо маринад википів, влийте у форму трохи води. Полийте кролика соусом із форми та запікайте ще 10 хвилин, щоб він зарум'янився.
Після цього вийміть страву з духовки і остудіть протягом 10-15 хвилин, а потім подавайте на стіл. Кролик, запечений із чебрецем, ніжний та дуже смачний. Як гарнір до нього ідеально підійдуть свіжі або відварені овочі, рис, пюре з картоплі, зеленого горошку, селери і т. п. Приємного апетиту!
Випадкові рецепти