Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Російська кухня

Кролик, запечений із чебрецем

( 4.6667 4 59 9 оцінок)

777 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кролик, запечений із чебрецем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня, Румунська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Кролик, запечений з чебрецем, - корисна, дієтична і при цьому фантастично смачна страва. Відомо, що пісна кролятина швидко стає сухуватою, тому мало хто вирішується її готувати. У рецепті ми пропонуємо запекти кролика в духовці. Завдяки цьому м'ясо вийде ніжнішим і соковитим. А чебрець надасть страві напрочуд апетитний аромат. Кролик, запечений з чебрецем, підійде і для сімейної вечері, і для святкового столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кролик, запечений із чебрецем" (на 100 грам)

  • Білки10.8 гр.
  • Жири6.5 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії118 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очищену та випотрошену тушку кролика вимийте та просушіть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Для приготування маринаду відправте в кефір пропущений через часникодавку часник, сіль, чорний мелений перець і сушений чебрець. Додайте оливкову олію та свіжовичавлений лимонний сік. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 2
03

Щоб швидше замаринувати кролика, викладіть у вакуумний пакет, залийте маринадом і відкачайте повітря. У цьому випадку м'ясо маринуватиметься 6 годин. Якщо такої можливості немає, покрийте кролик маринадом і відправте в холодильник мінімум на 12 годин.

Крок - 3
04

Через вказаний час перекладіть кролика разом з маринадом із пакета у відповідну ємність та залиште при кімнатній температурі на 1 годину.

Крок - 4
05

Розігрійте духовку до 180 градусів. Злийте з кролика маринад та просушіть м'ясо паперовим рушником.

Крок - 5
06

В окремій ємності з'єднайте біле вино, олію, гірчицю та мед. Приправте суміш сіллю, чорним меленим перцем, паприкою, пластівцями чилі, часниковим порошком та сушеним чебрецем. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 6
07

Форму для випікання змастіть олією і викладіть туди кролика. За допомогою кулінарного пензлика покрийте його маринадом на основі білого вина. Те, що залишиться, влийте у форму. Додайте листя шавлії та лавру.

Крок - 7
08

Накрийте форму фольгою і відправте в духовку на 45 хвилин. Через вказаний час зніміть фольгу та перевірте м'ясо на готовність. До нього має вільно входити вилка. Якщо маринад википів, влийте у форму трохи води. Полийте кролика соусом із форми та запікайте ще 10 хвилин, щоб він зарум'янився.

Крок - 8
09

Після цього вийміть страву з духовки і остудіть протягом 10-15 хвилин, а потім подавайте на стіл. Кролик, запечений із чебрецем, ніжний та дуже смачний. Як гарнір до нього ідеально підійдуть свіжі або відварені овочі, рис, пюре з картоплі, зеленого горошку, селери і т. п. Приємного апетиту!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тісто в хлібопічці - покроковий рецепт, фото 1 Тісто в хлібопічці 40 1 3 з 5 - детальніше -
Тортілья картопляна - покроковий рецепт, фото 1 Тортілья картопляна 55 4 3 з 5 - детальніше -
Смажена свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Смажена свиняча печінка 35 2 3 з 5 - детальніше -
Голубці зі свіжої капусти - покроковий рецепт, фото 1 Голубці зі свіжої капусти 110 3 3 з 5 - детальніше -