Серед усіх видів білого м'яса дуже корисним і надзвичайно смачним визнано кроляче м'ясо. Кролятина - не просто корисне м'ясо, але до всього ще й дієтичне, яке досить високо оцінений кулінарами всього світу. Крім того, що в кролика міститься найменша кількість жирів і холестерину, ніж в інших видах м'яса, він набагато багатше на безліч корисних речовин. Страви з кролика готують у всьому світі, але яким би способом це м'ясо не було приготовлено - смак завжди залишається відмінним. Сьогодні ми пропонуємо вам прекрасний рецепт кролика у винному соусі.
Приготування кролика у винному соусі - процес захоплюючий і цікавий, але при цьому зовсім нескладний. Насамперед підготуємо м'ясо. Готову тушку кролика миємо, сушимо паперовими рушниками і розділяємо на частини. Деякі господині попередньо замочують кролика в воді, але кролятина досить м'яке м'ясо і не має яскравого запаху, тому це зовсім не обов'язково.
Просто складаємо шматочки кролика в окрему ємність, а самі займемося приготуванням соусу. Для цього наливаємо в миску стакан червоного вина. Рекомендуємо використовувати сухе або в крайньому випадку напівсолодке вино, солодке надто впливає на смак кролика, а не підкреслює його.
Отже, в ємність з вином додаємо мелений аніс. Це одна з найдавніших і найпопулярніших приправ, яка володіє дуже яскравим і цікавим смаком і ароматом, який важко сплутати з іншими. Разом з вином додасть особливого шарму кролику.
Також додаємо сушений чебрець, сіль і чорний мелений перець, наливаємо столову ложку оливкової олії і ретельно перемішуємо вінчиком всі інгредієнти між собою. Ароматний маринад на основі червоного вина готовий. Тепер поливаємо їм м'ясо кролика і відставляємо в сторону маринуватися.
Самі займемося наступними процесами. А саме миємо парочку апельсинів, акуратно зрізаємо шкірку і нарізаємо фрукти часточками.
Приблизно через півгодини, після того, як м'ясо трохи просочилося соусом, ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо трішки олії, після чого викладаємо шматочки кролятини і обсмажуємо їх приблизно по 2 хвилини з кожного боку, поки м'ясо не підрум'яниться.
Після цього знімаємо кролика зі сковорідки і перекладаємо на деко. Перед цим на деко рекомендуємо викласти консервовану журавлину. Цей продукт можна купити в будь-якому супермаркеті, вона зробить смак кролика просто неперевершеним.
Отже, зверху на шматочки м'яса викладаємо часточки апельсина і ще посипаємо трохи журавлиною. Потім накриваємо деко фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.
Поки кролик тушкується, приготуємо ще один компонент страви, а саме ароматний соус. Для цього в сотейник наливаємо півсклянки червоного вина, миємо третій апельсин, розрізаємо його навпіл і видавлюємо сік, який виливаємо теж в сотейник.
Також натираємо цедру з апельсина, додаємо цукор і гілочку розмарину і ставимо сотейник на вогонь. Помішуючи, доводимо до кипіння і готуємо соус кілька хвилин.
По закінченню зазначеного часу дістаємо з духовки неймовірно смачного кролика, викладаємо його на тарілку, можна також додати свіжої зелені (наприклад базилік або шпинат).
А тепер поливаємо нашим шалений ароматним винно-апельсиновим соусом і представляємо домочадцям або гостям свій кулінарний шедевр. Кролик в винному соусі разом з апельсинами, журавлиною і спеціями - це делікатес дуже високого кулінарного рівня, який ви цілком вдало зможете приготувати на своїй кухні, використавши наш рецепт.
Випадкові рецепти