Укр
Рус
Мясо Другі страви Европейская кухня

Кролик в сметанно-часниковому соусі

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

1087 - переглядів
80 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кролик в сметанно-часниковому соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Кролик в сметанно-часниковому соусі - ідеальна страва, яка готується в холодну погоду в наближенні осені. Це також гарне введення в приготування м'ясної страви. У Франції ця класична страва називається "Lapin a la moutarde", і її вважають типовою сімейною їжею.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кролик в сметанно-часниковому соусі" (на 100 грам)

  • Білки9.3 гр.
  • Жири5.1 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії93 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Дрібно поріжте тушку курчати (в цьому рецепті можна додати куряче м'ясо для пікантності, але не обов'язково), деталізуйте кролика по шматочкам, залишивши ніжки і шматочки м'яса з боків для приготування, а кісткову частину для бульйону. Покладіть нарізане м'ясо в каструлю (то, яке використовуєте для бульйону).

Крок - 1
02

Очистіть від шкірки і наріжте великими шматками моркву, селеру і цибулю-порей. Розріжте цибулю навпіл і відправте подрібнені овочі в каструлю до м'яса. Додайте подрібнену зелену цибулю, гвоздику і букет зелені на ваш вибір. Залийте вміст каструлі водою і доведіть до кипіння. Накрийте ємність кришкою і залиште кипіти на повільному вогні протягом 45 хвилин.

Крок - 2
03

Ретельно помийте гриби, покладіть їх у каструлю і ледь покрийте водою. Додайте трохи вершкового масла, сік половини лимона і доведіть суміш до кипіння. Коли вода закипить, варіть гриби, обережно помішуючи, протягом 5 або 6 хвилин. Коли закінчите, вимкніть вогонь і залиште грибну масу постояти в рідини.

Крок - 3
04

Тепер очистіть червону молоду цибулю, покладіть її в каструлю, залийте водою (вода повинна ледь покрити цибулю), додайте трохи вершкового масла, засипте цукрову пудру. Увімкніть вогонь і дайте цибулі готуватися, поки вся вода не випарується. Коли вся вода зникне, вимкніть вогонь і залиште цибулю на стороні для подальшого використання.

Крок - 4
05

Далі залийте рослинне масло і трохи вершкового масла в каструлю і відправте на плиту. Увімкніть вогонь на середній рівень і, коли суміш масла і масла спіниться, додайте в каструлю попередньо посолені і приперчені чорним меленим перцем шматочки кролика (раніше залишені). Обсмажуйте кролик до золотистого відтінку з обох сторін і перекладіть його на деко.

Крок - 5
06

Дрібно наріжте цибулю. Тепер в ту ж каструлю засипте подрібнену цибулю і обсмажуйте, помішуючи, протягом декількох хвилин. Посипте цибулю борошном і томіть 1 або 2 хвилини, мішаючи.

Крок - 6
07

Тепер процідіть підготовлений раніше бульйон (використовуючи сито) в інший контейнер, і коли закінчите обсмажувати, вилийте його на цибулю. Доведіть до кипіння і дайте цьому соусу зменшитися на 1/4. Коли це буде зроблено, додайте в каструлю сметану високої жирності і зменшіть вміст знову на 1 \ 4.

Крок - 7
08

Покладіть всі попередньо приготовані шматочки кролика в тільки що зварений соус, накрийте каструлю кришкою і дайте м'ясу готуватися на повільному вогні протягом від 45 хвилин до години максимум. Коли м'ясо буде готове, видаліть шматочки з каструлі і тимчасово покладіть їх на піднос, щоб закінчити соус.

Крок - 8
09

У каструлю додайте трохи гірчиці, дрібно нарізаного свіжого естрагону, видавлений через чеснокодавку часник. Якщо соус занадто коричневий або занадто густий, додайте трохи вершків.

Крок - 9
10

Добре перемішайте вінчиком і покладіть шматочки м'яса назад в соус. Тепер ваш кролик готовий до подачі. Подавайте кролик в сметанно-часниковому соусі, прикрасивши раніше підготовленими грибами і цибулевою сумішшю.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смузі зелений американський - покроковий рецепт, фото 1 Смузі зелений американський 20 2 2 з 5 - детальніше -
Перлова каша з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша з м’ясом 35 4 2 з 5 - детальніше -
Фруктова пастила - покроковий рецепт, фото 1 Фруктова пастила 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Домашня сирокопчена ковбаса - покроковий рецепт, фото 1 Домашня сирокопчена ковбаса 140 6 4 з 5 - детальніше -
Форшмак з сардини - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак з сардини 40 6 3 з 5 - детальніше -
Тістечко Буше - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко Буше 65 3 3 з 5 - детальніше -