Кролик в сметанно-часниковому соусі - ідеальна страва, яка готується в холодну погоду в наближенні осені. Це також гарне введення в приготування м'ясної страви. У Франції ця класична страва називається "Lapin a la moutarde", і її вважають типовою сімейною їжею.
Дрібно поріжте тушку курчати (в цьому рецепті можна додати куряче м'ясо для пікантності, але не обов'язково), деталізуйте кролика по шматочкам, залишивши ніжки і шматочки м'яса з боків для приготування, а кісткову частину для бульйону. Покладіть нарізане м'ясо в каструлю (то, яке використовуєте для бульйону).
Очистіть від шкірки і наріжте великими шматками моркву, селеру і цибулю-порей. Розріжте цибулю навпіл і відправте подрібнені овочі в каструлю до м'яса. Додайте подрібнену зелену цибулю, гвоздику і букет зелені на ваш вибір. Залийте вміст каструлі водою і доведіть до кипіння. Накрийте ємність кришкою і залиште кипіти на повільному вогні протягом 45 хвилин.
Ретельно помийте гриби, покладіть їх у каструлю і ледь покрийте водою. Додайте трохи вершкового масла, сік половини лимона і доведіть суміш до кипіння. Коли вода закипить, варіть гриби, обережно помішуючи, протягом 5 або 6 хвилин. Коли закінчите, вимкніть вогонь і залиште грибну масу постояти в рідини.
Тепер очистіть червону молоду цибулю, покладіть її в каструлю, залийте водою (вода повинна ледь покрити цибулю), додайте трохи вершкового масла, засипте цукрову пудру. Увімкніть вогонь і дайте цибулі готуватися, поки вся вода не випарується. Коли вся вода зникне, вимкніть вогонь і залиште цибулю на стороні для подальшого використання.
Далі залийте рослинне масло і трохи вершкового масла в каструлю і відправте на плиту. Увімкніть вогонь на середній рівень і, коли суміш масла і масла спіниться, додайте в каструлю попередньо посолені і приперчені чорним меленим перцем шматочки кролика (раніше залишені). Обсмажуйте кролик до золотистого відтінку з обох сторін і перекладіть його на деко.
Дрібно наріжте цибулю. Тепер в ту ж каструлю засипте подрібнену цибулю і обсмажуйте, помішуючи, протягом декількох хвилин. Посипте цибулю борошном і томіть 1 або 2 хвилини, мішаючи.
Тепер процідіть підготовлений раніше бульйон (використовуючи сито) в інший контейнер, і коли закінчите обсмажувати, вилийте його на цибулю. Доведіть до кипіння і дайте цьому соусу зменшитися на 1/4. Коли це буде зроблено, додайте в каструлю сметану високої жирності і зменшіть вміст знову на 1 \ 4.
Покладіть всі попередньо приготовані шматочки кролика в тільки що зварений соус, накрийте каструлю кришкою і дайте м'ясу готуватися на повільному вогні протягом від 45 хвилин до години максимум. Коли м'ясо буде готове, видаліть шматочки з каструлі і тимчасово покладіть їх на піднос, щоб закінчити соус.
У каструлю додайте трохи гірчиці, дрібно нарізаного свіжого естрагону, видавлений через чеснокодавку часник. Якщо соус занадто коричневий або занадто густий, додайте трохи вершків.
Добре перемішайте вінчиком і покладіть шматочки м'яса назад в соус. Тепер ваш кролик готовий до подачі. Подавайте кролик в сметанно-часниковому соусі, прикрасивши раніше підготовленими грибами і цибулевою сумішшю.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти