Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Кролик в духовці

( 4.8571 4 521 21 оцінка)

3195 - переглядів
120 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Кролик в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: В рукаві

опис

У повсякденному раціоні присутність м'яса кролика не дуже популярне, мабуть, через досить високу ціну цього продукту. Але, чесно сказати, далеко не кожна господиня знає всі тонкощі приготування кролятини. І все ж таке ніжне і дуже смачне м'ясо просто зобов'язане бути присутнім в харчуванні людей, щоб істотно урізноманітнити традиційний раціон своєю харчовою цінністю. Якщо вам ще не доводилося готувати кроляче м'ясо, а хочете навчитися, не переживайте, нічого прям надприродного в цьому немає. Головне познайомитися з нашим рецептом і у вас без проблем вийде відмінний кролик в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кролик в духовці" (на 100 грам)

  • Білки10.9 гр.
  • Жири8.3 гр.
  • Вуглеводи10.8 гр.
  • Калорії168 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Способів приготування цього цінного м'яса чимало, але воно настільки ніжне і зовсім нежирне, що готувати його потрібно по-особливому, щоб ні в якому разі не пересушити. І найкращий варіант для цього - запекти в духовці. Тут теж можна експериментувати: запекти цілком в рукаві або просто на деку, а ще краще - шматочки кролика в фользі, чім ми з вами і займемося. Тим більше, що кролик в фользі запікається рівномірно, тому у нього є безпрограшний шанс не підгоріти і залишитися соковитим. Перш за все, звичайно, необхідно придбати кролика. На сьогоднішній день це зовсім не проблема, і в магазині можна купити як цілу тушку, так і порційні шматочки. Безсумнівно, другий варіант більш зручний, так як не доведеться займатися розбиранням тушки і всіх інших турбот.

Крок - 1
02

Отже, як ми вже домовилися, беремо ніжки кролика і добре промиваємо. Якщо раптом десь виявляться надлишки жиру, акуратно видаляємо. Потім розкладаємо ніжки на дошку і посипаємо по обидва боки кожну сіллю, а також меленим перцем.

Крок - 2
03

Після цього ставимо на плиту сковорідку, кидаємо в неї шматок вершкового масла і розтоплюємо його. Викладаємо на сковорідку кролячі ніжки і обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору.

Крок - 3
04

Тепер підготуємо інші інгредієнти, які нам знадобляться для приготування шикарної гарячої страви. Чистимо моркву, миємо й нарізаємо кубиками.

Крок - 4
05

Очищаємо від лушпиння цибулину і ріжемо тонкими скибочками. Також нарізаємо смужками чорнослив.

Крок - 5
06

М'ясо перекладаємо з пательні в миску. В іншій глибокій мисці змішуємо овочі і чорнослив.

Крок - 6
07

На дощечку розстеляємо листи фольги, на які викладаємо овочі, а зверху кролячу ніжку. Поливаємо червоним вином і кидаємо гілочку чебрецю. Кожен шматок м'яса з овочами окремо загортаємо в фольгу і викладаємо на деко. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо протягом 45 хвилин. Цінний кролик в духовці вийде ніжний і соковитий, обов'язково припаде до смаку всій родині.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рагу білоруське - покроковий рецепт, фото 1 Рагу білоруське 80 5 3 з 5 - детальніше -
Печеня з індички - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з індички 75 5 3 з 5 - детальніше -
Суфле шоколадне - покроковий рецепт, фото 1 Суфле шоколадне 45 2 3 з 5 - детальніше -
Цвітна капуста в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Цвітна капуста в клярі 55 3 3 з 5 - детальніше -
?>