У повсякденному раціоні присутність м'яса кролика не дуже популярне, мабуть, через досить високу ціну цього продукту. Але, чесно сказати, далеко не кожна господиня знає всі тонкощі приготування кролятини. І все ж таке ніжне і дуже смачне м'ясо просто зобов'язане бути присутнім в харчуванні людей, щоб істотно урізноманітнити традиційний раціон своєю харчовою цінністю. Якщо вам ще не доводилося готувати кроляче м'ясо, а хочете навчитися, не переживайте, нічого прям надприродного в цьому немає. Головне познайомитися з нашим рецептом і у вас без проблем вийде відмінний кролик в духовці.
Способів приготування цього цінного м'яса чимало, але воно настільки ніжне і зовсім нежирне, що готувати його потрібно по-особливому, щоб ні в якому разі не пересушити. І найкращий варіант для цього - запекти в духовці. Тут теж можна експериментувати: запекти цілком в рукаві або просто на деку, а ще краще - шматочки кролика в фользі, чім ми з вами і займемося. Тим більше, що кролик в фользі запікається рівномірно, тому у нього є безпрограшний шанс не підгоріти і залишитися соковитим. Перш за все, звичайно, необхідно придбати кролика. На сьогоднішній день це зовсім не проблема, і в магазині можна купити як цілу тушку, так і порційні шматочки. Безсумнівно, другий варіант більш зручний, так як не доведеться займатися розбиранням тушки і всіх інших турбот.
Отже, як ми вже домовилися, беремо ніжки кролика і добре промиваємо. Якщо раптом десь виявляться надлишки жиру, акуратно видаляємо. Потім розкладаємо ніжки на дошку і посипаємо по обидва боки кожну сіллю, а також меленим перцем.
Після цього ставимо на плиту сковорідку, кидаємо в неї шматок вершкового масла і розтоплюємо його. Викладаємо на сковорідку кролячі ніжки і обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору.
Тепер підготуємо інші інгредієнти, які нам знадобляться для приготування шикарної гарячої страви. Чистимо моркву, миємо й нарізаємо кубиками.
Очищаємо від лушпиння цибулину і ріжемо тонкими скибочками. Також нарізаємо смужками чорнослив.
М'ясо перекладаємо з пательні в миску. В іншій глибокій мисці змішуємо овочі і чорнослив.
На дощечку розстеляємо листи фольги, на які викладаємо овочі, а зверху кролячу ніжку. Поливаємо червоним вином і кидаємо гілочку чебрецю. Кожен шматок м'яса з овочами окремо загортаємо в фольгу і викладаємо на деко. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо протягом 45 хвилин. Цінний кролик в духовці вийде ніжний і соковитий, обов'язково припаде до смаку всій родині.
Випадкові рецепти