Надбання цього кролика, тушкованого з овочами - гірчиця для маринаду м'яса. Це створює неперевершено пряну і свіжу шкіру. Соус з бульйону, червоного вина і смажених овочів ідеально поєднується з відвареною картоплею і кроликом.
Розберіть кролик на шматки (використовуйте кілька тушок), готових до смаження, вимийте і ретельно висушіть (ви також можете взяти окремі частини кролика).
Ретельно натріть всі частини кролика сіллю і чорним меленим перцем, злегка покрийте верхню частину м'яса середньо-гострою гірчицею.
Нагрійте рапсову або соняшникову олію в сотейнику з невеликою кількістю бекону (жирний бекон тільки для смаку, але ви також можете взяти кілька кубиків шинки) і обсмажте в ньому шматочки кролика з усіх боків.
Далі очистіть від шкірки і наріжте досить великими шматками моркву. Очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю, подрібніть цибулю-порей.
Надішліть велику каструлю на плиту, додайте в неї ще трохи рослинного масла і бекону і максимально прогрійте. Надішліть подрібнені овочі в каструлю.
Додайте нарізані шматками помідори, можливо, зовсім небагато селери. Потім додайте трохи томатної пасти, дрібку цукру, лавровий лист і трохи тертого майорану. Далі залийте в каструлю червоне вино і трохи овочевого бульйону (ви також можете приготувати його самостійно). Все добре перемішайте і доведіть до кипіння.
Покладіть шматочки кролика в каструлю на овочі, зверху налийте трохи жиру з сотейника (де обсмажували кролик), накрийте ємність кришкою і дайте кипіти вмісту на повільному вогні від 40 до 45 хвилин на слабкому або середньому вогні. М'ясо буде готове, коли добре відстає від кістки, практично самостійно. Ви можете спробувати деякі шматки м'яса на готовність на цьому етапі. Ну і при необхідності приперчив за смаком.
Вийміть м'ясо на тарілку або велике блюдо, а відварені овочі в каструлі ретельно збийте за допомогою блендера, до однорідної пюреобразної маси. Потім додайте в утворену овочеву суміш трохи сметани і, нарешті, спробуйте.
Кролик, тушкований з овочами викладіть красиво на тарілку і подавайте, полив підготовленим соусом і картоплею (краще, якщо відвареною із зеленню).
Схожі рецепти
Випадкові рецепти