Тушкований кролик з овочами, тобто в червоних овочах. Легка і смачна страва. Сьогоднішня версія кролика швидка, тому що використовується скороварка, тому разом з приготуванням м'яса це займає близько 30 хвилин. Для людей, у яких немає скороварки, час приготування буде збільшено приблизно до 2 годин. М'ясо смачне, повне смаку, добре тушковане і ніжне. Настійно рекомендуємо цей рецепт, і якщо ви не любите або з якоїсь причини не хочете їсти кролика, то ви можете замінити його, наприклад, куркою, і тут час тушкування, звичайно, менше.
Вимийте і висушіть м'ясо кролика. Переріжте великі шматочки, виріжте мембрани і більші верстви жиру, якщо такі є. Не викидайте цей жир.
Викладіть шматки м'яса на тарілку і приправте його сіллю і чорним меленим перцем з кожного боку. Відставте кролик на час в сторону.
Помийте і очистіть від шкірки овочі: болгарський перець, помідори, ріпчасту цибулю і часник. Наріжте овочі на не дуже дрібні, але досить рівні частки.
Надішліть на плиту і розігрійте каструлю, в якій будете тушкувати м'ясо. Сьогодні користуємося скороваркою, але ви легко можете дістати звичайну каструлю і зробити все те ж саме, просто збільшивши час тушкування. У чаші скороварки розтопіть раніше залишені кролячі жири, ці попередньо нарізані шматочки (можна замінити рослинним маслом). Також додайте трохи вершкового масла для кращого смаку. Час від часу помішуйте і чекайте, поки жир не розтане і не стане злегка коричневим.
Потім додайте в чашу скороварки м'ясо і смажте на середньому вогні до коричневого кольору - з кожного боку по кілька хвилин на досить гарячому вогні.
Коли кролик підрум'яниться, додайте до нього нарізані овочі: цибуля, перець і помідори. А також додайте зубчики часнику, розрізані навпіл, лавровий лист і трохи вершкового масла (покладіть масло на м'ясо). Нарешті, посипте великою кількістю перцю, спеціями і сіллю.
Полийте м'ясо водою або бульйоном - тому що це скороварка, щоб не було випаровування, і овочі дозволять соку виділитися в необхідній кількості. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою, встановіть більш високий рівень приготування та готуйте на сильному вогні, поки не прозвучить сигнал. Потім зменшіть вогонь і з цього моменту готуйте ще 20 хвилин на слабкому вогні.
Через 20 хвилин вимкніть нагрів і залиште до тих пір, поки не прозвучить сигнал, що означає, в скороварці більше немає тиску. Можна відкривати. М'ясо м'яке, добре піддається тиску вилки. Витягніть його, щоб закінчити соус (приберіть лаврове листя відразу).
Приготуйте соус: вміст скороварки перетріть через сито або перебийте, використовуючи блендер, тому що це набагато швидше. Перевірте смак, приправте при необхідності і готово.
Тепер перекладіть м'ясо назад в підготовлений соус і акуратно покрийте його, полив з усіх боків. Залиште полежати кролик в соусі кілька хвилин і можна подавати. Кролик тушкований з овочами сподобається всій вашій родині. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти