Кролик смажений з картоплею - проста, але апетитна і ситна страва. Кролятина вважається дієтичним м'ясом, яке добре насичує і легко засвоюється. Доповніть смаженого кролика картоплею - і вийде смачний сімейний обід або вечеря. Як її приготувати, покроково описано в рецепті.
Кролячу тушку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Розріжте кролика на порційні шматочки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Зубчики часнику теж звільніть від лушпиння.
У глибокій сковороді розігрійте олію, відправте туди підготовлені цибулю і часник і, помішуючи, смажте до м'якості (близько 2 хвилин).
Посоліть за смаком і додайте шматочки кролятини. Продовжуючи заважати, смажте, поки м'ясо злегка не побіліє.
Після цього накрийте сковороду кришкою і тушкуйте все разом на середньому вогні близько 20 хвилин, час від часу помішуючи, щоб м'ясо готувалося рівномірно.
Через зазначений час зніміть кришку, перемішайте вміст сковороди і, не накриваючи, смажте ще 10 хвилин, щоб кролик зарум'янився. Після цього зніміть його з плити і поки відставте.
У вільну сковороду влийте олію. Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, наріжте кубиками і відправте в сковорідку.
Посоліть за смаком і додайте очищений часник. Постійно мішаючи, смажте все разом на середньому вогні до м'якості і появи хрусткої, рум'яної скоринки.
Кролик смажений з картоплею подається на стіл відразу після приготування. Додатковий гарнір не потрібно, але за бажанням можна зробити салат або просто нарізку зі свіжих овочів. Незважаючи на простоту приготування і мінімум інгредієнтів, страва виходить дуже ситною і смачною. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти