Крокет - це невелика смажена закуска з панірувальними сухарями, що містить, як правило, в якості основних інгредієнтів картопляне пюре і / або фарш.
В першу чергу приготуйте основу для майбутньої закуски. Отже, очистіть від шкірки і наріжте досить великими шматками картоплю. Надішліть нарізану картоплю в глибоку каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння.
Далі посоліть картоплю в каструлі і варіть до повної готовності, близько 20-25 хвилин. Далі злийте воду з відвареної картоплі, і, не додаючи масло, за допомогою товкучки розімніть овоч в пюре. Перекладіть картопляне пюре в миску, щоб швидше охолодити до кімнатної температури.
Тим часом займіться начинкою для майбутніх крокетів. Для цього виложіть на обробну дошку твердий сир (вибираєте на свій смак) і наріжте його невеликими квадратами. Потім наріжте тонкими скибочками грудинку або шинку. Це буде перша начинка для крокетів.
А для іншого варіанту відправте невелику сковорідку на плиту і добре прогрійте. Помістіть в розпечену сковороду м'ясний фарш (в цьому рецепті використовується індиче м'ясо), посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і обсмажте, періодично помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі. Потім зніміть сковороду з вогню і охолодіть м'ясну начинку до кімнатної температури.
Тепер підготуйте відразу паніровку. В одну ємність розбийте курячі яйця і збийте їх до однорідної маси. В іншу засипте борошно і в третю панірувальні сухарі.
Далі трохи змоченими руками відокремте частину картопляного пюре собі на долоню і розімніть його в коржик. Зверху покладіть скибочку грудинки і сиру і акуратно накрийте картопляною масою, сформувавши кульку. Так само поступіть і з м'ясною начинкою.
Тепер залийте в невелику каструлю або сотейник (якщо є використовуйте фритюрницю) рослинне масло і закип'ятіть. Викачайте картопляну кульку з начинкою в борошно, потім в яєчну суміш і, нарешті, рясно викачайте в панірувальних сухарях. Покладіть кульки в розпечене масло і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до хрусткої скоринки. Крокети з картопляного пюре краще подавати до столу гарячими.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти