Крокети родом з Франції - там же вони і отримали свою назву, що говорить про те, що страва являє собою невеликі кульки з м'ясного фаршу з різними овочами, виваляні в паніровці і просмажені у великій кількості масла. Ось і ми зацікавилися цією стравою, і сьогодні приготуємо відмінні крокети, приготовані в домашніх умовах.
Глибокий антипригарний сотейник помістіть на плиту, укладіть в нього вершкове масло і максимально розтопіть.
Далі очистіть від лушпиння червону або ріпчасту цибулю і на кухонній дошці подрібніть її на дрібні кубики. Надішліть нарізану цибулю в розтоплене масло і обсмажуйте, постійно мішаючи, до розм'якшення овоча і появи легкої золотистості на ньому.
Далі засипте в сотейник просіяне борошно і продовжуйте смажити, постійно помішуючи, до повного змішування її з цибулею і утворення більш густої суміші.
Тепер залийте в сотейник тепле молоко і, постійно мішаючи, томіть вміст, до утворення кашецеподібної, практично однорідної суміші.
Далі приправте вміст сотейника улюбленими спеціями (до м'яса, наприклад), добре посоліть, рясно приперчіть чорним меленим перцем і збризніть свіжовичавленим лимонним соком.
Тепер закиньте в сотейник заздалегідь відварену і дрібно нашатковану курячу грудку. Додайте попередньо вимиту і дрібно нарізану зелень петрушки і, ретельно все перемішавши, продовжуйте томити ще кілька хвилин, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої суміші.
Тепер займіться формуванням заготовок для майбутньої страви. В одну миску засипте борошно, в іншій збийте курячі яйця, а в третю помістіть панірувальні сухарі. Трохи промоченими водою руками утворіть з підготовленої цибулево-м ясної суміші невеликого розміру кульки.
Тепер кожну кульку викатайте в борошні, потім мокніть в яєчну масу і наостанок добротно обваляйте в панірувальних сухарях. Викладіть всі підготовлені кульки на рознос або велике блюдо.
Потім помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього досить багато рослинного масла і закип'ятіть. Покладіть в киплячу олію раніше підготовлені кульки і варіть, постійно перевертаючи, до утворення золотої хрусткої кірки на них.
Далі за допомогою шумівки викладіть обсмажені кульки на паперову серветку (щоб видалити зайвий жир), а потім покладіть готові крокети, приготовані в домашніх умовах в глибоку миску, прикрасьте нашаткованою зеленою цибулею і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти