Укр
Рус
Мясо Другі страви Болгарська кухня

Крокети в домашніх умовах

( 4.8667 4 515 15 оцінок)

1264 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Крокети в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Крокети родом з Франції - там же вони і отримали свою назву, що говорить про те, що страва являє собою невеликі кульки з м'ясного фаршу з різними овочами, виваляні в паніровці і просмажені у великій кількості масла. Ось і ми зацікавилися цією стравою, і сьогодні приготуємо відмінні крокети, приготовані в домашніх умовах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Крокети в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири30.8 гр.
  • Вуглеводи16.2 гр.
  • Калорії379 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Глибокий антипригарний сотейник помістіть на плиту, укладіть в нього вершкове масло і максимально розтопіть.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння червону або ріпчасту цибулю і на кухонній дошці подрібніть її на дрібні кубики. Надішліть нарізану цибулю в розтоплене масло і обсмажуйте, постійно мішаючи, до розм'якшення овоча і появи легкої золотистості на ньому.

Крок - 2
03

Далі засипте в сотейник просіяне борошно і продовжуйте смажити, постійно помішуючи, до повного змішування її з цибулею і утворення більш густої суміші.

Крок - 3
04

Тепер залийте в сотейник тепле молоко і, постійно мішаючи, томіть вміст, до утворення кашецеподібної, практично однорідної суміші.

Крок - 4
05

Далі приправте вміст сотейника улюбленими спеціями (до м'яса, наприклад), добре посоліть, рясно приперчіть чорним меленим перцем і збризніть свіжовичавленим лимонним соком.

Крок - 5
06

Тепер закиньте в сотейник заздалегідь відварену і дрібно нашатковану курячу грудку. Додайте попередньо вимиту і дрібно нарізану зелень петрушки і, ретельно все перемішавши, продовжуйте томити ще кілька хвилин, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої суміші.

Крок - 6
07

Тепер займіться формуванням заготовок для майбутньої страви. В одну миску засипте борошно, в іншій збийте курячі яйця, а в третю помістіть панірувальні сухарі. Трохи промоченими водою руками утворіть з підготовленої цибулево-м ясної суміші невеликого розміру кульки.

Крок - 7
08

Тепер кожну кульку викатайте в борошні, потім мокніть в яєчну масу і наостанок добротно обваляйте в панірувальних сухарях. Викладіть всі підготовлені кульки на рознос або велике блюдо.

Крок - 8
09

Потім помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього досить багато рослинного масла і закип'ятіть. Покладіть в киплячу олію раніше підготовлені кульки і варіть, постійно перевертаючи, до утворення золотої хрусткої кірки на них.

Крок - 9
10

Далі за допомогою шумівки викладіть обсмажені кульки на паперову серветку (щоб видалити зайвий жир), а потім покладіть готові крокети, приготовані в домашніх умовах в глибоку миску, прикрасьте нашаткованою зеленою цибулею і подавайте до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочеве асорті в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве асорті в духовці 65 4 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з м’яса лося - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з м’яса лося 120 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста з часником - покроковий рецепт, фото 1 Паста з часником 35 3 2 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з моркви - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з моркви 45 5 3 з 5 - детальніше -
Рагу без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Рагу без м’яса 60 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса з часником - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса з часником 160 5 4 з 5 - детальніше -