Укр
Рус
thermomix thermomix
Курка Другі страви Українська кухня

Крильця

40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Крильця - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Красиві курячі крильця, кольору карамелі, з присмаком меду приготувати зовсім не складно!

Інгредієнти

  • Кетчуп 2 ст.л
  • Мед 80 г.
  • Крильця 1 кг.
  • Оливкова олія 30 мл.
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Часник сушений 1 ч.л
  • Соус Барбекю 1 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Курячі крильця розріжте на дві частини. Ретельно помийте під проточною водою. Видаліть залишилося пір'ячко. Покладіть в глибоку миску.

    Крок - 1
  2. 02

    Полийте крильця оливковою олією і перемішайте. В окрему невелику ємність насипте: сіль, чорний мелений перець, копчену паприку і часниковий порошок.

    Крок - 2
  3. 03

    Перемішайте спеції сухою ложкою, до повного їх змішування. Ароматні спеції висипте в миску з крильцями і добре перемішайте. Спеції повинні рівномірно розподілитися і покрити курячі крильця. Залиште крильця маринуватися на 1 годину.

    Крок - 3
  4. 04

    Візьміть глибоке деко, застеліть його пергаментним папером. Зверху на деко поставте решітку. На решітку викладіть замариновані курячі крильця. Під час запікання, жир буде стікати на пергамент, тим самим не буде пригорати до дна дека.

    Крок - 4
  5. 05

    Розігрійте духовку до 220 градусів. Поставте крильця і ​​готуйте близько 40 хвилин, в залежності від їх розміру. Переверніть акуратно крильця один раз через 20 хвилин, використовуючи кухонні щипці.

    Крок - 5
  6. 06

    Поки готуються крильця, приготуйте соус. Їм потрібно буде ще додатково змастити крильця. У сотейник вилийте соус «Барбекю».

    Крок - 6
  7. 07

    До соусу «Барбекю» додайте рідкий мед і гострий кетчуп. По можливості замість кетчупу можна покласти соус шрірача. Поставте сотейник на плиту, і варіть соус 2-3 хвилини. Готовий соус відставте в сторону.

    Крок - 7
  8. 08

    Вийміть золотисті крильця з духовки. Змастіть їх за допомогою силіконового пензлика, рясним шаром приготованого соусу. Потім переверніть крильця і ​​змастіть з іншого боку.

    Крок - 8
  9. 09

    Знову поставте крильця в духовку на 10-15 хвилин, поки глазур не стане глянсовою. Вийміть готові апетитні і ароматні курячі крильця з духовки. Перекладіть на тарілку.

    Крок - 9
  10. 10

    Посипте нарізаною зеленою цибулею і подавайте з улюбленим соусом. Також ви можете подати крильця і ​​в якості основної страви зі свіжим салатом. Приємного.

    Крок - 10

Оцінити рецепт