Красиві курячі крильця, кольору карамелі, з присмаком меду приготувати зовсім не складно!
Курячі крильця розріжте на дві частини. Ретельно помийте під проточною водою. Видаліть залишилося пір'ячко. Покладіть в глибоку миску.
Полийте крильця оливковою олією і перемішайте. В окрему невелику ємність насипте: сіль, чорний мелений перець, копчену паприку і часниковий порошок.
Перемішайте спеції сухою ложкою, до повного їх змішування. Ароматні спеції висипте в миску з крильцями і добре перемішайте. Спеції повинні рівномірно розподілитися і покрити курячі крильця. Залиште крильця маринуватися на 1 годину.
Візьміть глибоке деко, застеліть його пергаментним папером. Зверху на деко поставте решітку. На решітку викладіть замариновані курячі крильця. Під час запікання, жир буде стікати на пергамент, тим самим не буде пригорати до дна дека.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Поставте крильця і готуйте близько 40 хвилин, в залежності від їх розміру. Переверніть акуратно крильця один раз через 20 хвилин, використовуючи кухонні щипці.
Поки готуються крильця, приготуйте соус. Їм потрібно буде ще додатково змастити крильця. У сотейник вилийте соус «Барбекю».
До соусу «Барбекю» додайте рідкий мед і гострий кетчуп. По можливості замість кетчупу можна покласти соус шрірача. Поставте сотейник на плиту, і варіть соус 2-3 хвилини. Готовий соус відставте в сторону.
Вийміть золотисті крильця з духовки. Змастіть їх за допомогою силіконового пензлика, рясним шаром приготованого соусу. Потім переверніть крильця і змастіть з іншого боку.
Знову поставте крильця в духовку на 10-15 хвилин, поки глазур не стане глянсовою. Вийміть готові апетитні і ароматні курячі крильця з духовки. Перекладіть на тарілку.
Посипте нарізаною зеленою цибулею і подавайте з улюбленим соусом. Також ви можете подати крильця і в якості основної страви зі свіжим салатом. Приємного.
Випадкові рецепти