Крейзі-кейк - дуже простий шоколадний пиріг, який складається з доступних інгредієнтів, легко і швидко готується і не містить яєць, молока і вершкового масла. При цьому крейзі-кейк («божевільний торт») виходить м'яким, вологим і буквально тане в роті. У рецепті розповідається, як приготувати популярний американський шоколадний пиріг своїми руками.
Щоб не витрачати час, будемо готувати крейзі-кейк прямо в формі для випічки. Просійте туди пшеничне борошно, всипте цукор, какао-порошок, сіль і харчову соду і перемішайте до однорідності.
Влийте рослинне масло без запаху, ванільний екстракт, оцет і дуже гарячу воду. Знову перемішайте інгредієнти вінчиком, щоб тісто стало однорідним.
Розрівняйте поверхню пирога кулінарною лопаткою і відправте форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Перевірте пиріг на готовність сірником або дерев'яною паличкою. Якщо вона виходить сухою, крейзі-кейк готовий. Вийміть його з духовки і дайте трохи охолонути. Потім пройдіться вздовж бортика форми ножем, вийміть випічку і остаточно остудіть на решітці.
Поки крейзі-кейк остигає, зробіть шоколадний ганаш. Це необов'язково, але з ним пиріг буде ще смачніше і ароматніше. Влийте в сотейник жирні вершки (мінімум 33%) і доведіть до кипіння, але не кип'ятіть.
Темний шоколад поламайте на дрібні шматочки і всипте в гарячі вершки. Зачекайте 1 хвилину, а потім перемішайте інгредієнти до однорідності.
Перекладіть пиріг на блюдо сервіровки і полийте зверху шоколадним ганашем. Ложкою надайте йому форму квітки. Ставити блюдо в холодильник не потрібно. Коли ганаш схопиться, крейзі-кейк, дуже простий шоколадний пиріг, буде повністю готовий. Можете замість ганаша використовувати будь-який інший крем, варення або навіть подати крейзі-кейк з морозивом. У будь-якому випадку вийде смачно.
Випадкові рецепти