Крепвіль - французький млинець на сковороді. Такий десерт радує легкістю приготування і при цьому відмінним смаком. Щоб зробити торт, достатньо посмажити млинці, просочити їх кремом заварним і покрити паленим цукром. Пропонуємо легкий рецепт приготування французького крепвіля. Ця страва дозволяє по-новому подивитись звичні млинці.
Спочатку приготуйте тісто. Розбийте в миску яйця, всипте цукор і сіль і збийте інгредієнти вінчиком до однорідності.
У яєчну суміш всипте просіяне пшеничне борошно. Робіть це в 2 заходи, щоразу перемішуючи до однорідності. Влийте в загальну масу молоко та олію і знову ретельно вимішайте. З тіста, що вийшов, посмажте тонкі млинці і викладіть стопкою на тарілку.
Поки млинці остигають, займіться заварним кремом. Влийте в каструлю молоко, додайте натуральну ваніль (можна замінити ванільною есенцією або цукром) і сильно нагрійте, але поки не кип'ятіть!
В окрему миску всипте цукор, додайте яєчні жовтки і перемішайте до однорідності.
Всипте в цукрово-яєчну масу борошно і знову перемішайте, намагаючись розбити всі грудочки.
Суміш, що вийшла, відправте в гаряче молоко і, постійно мішаючи вінчиком, доведіть до кипіння.
Коли крем загусне, зніміть його з плити і трохи остудіть. Після цього накрийте харчовою плівкою в контакт і повністю охолонути.
Зберіть кріпиль. Для цього по черзі викладайте млинці один на одного, кожен щедро промазуючи кремом заварним. Конструкцію, що вийшла, відправте на 3 години в холодильник.
Через вказаний час вийміть торт з холодильника, присипте цукром зверху і обпісмажте його за допомогою пальника. Повинна утворитися рум'яна карамельна скоринка. Крепвіль — французький млинець на сковороді — готовий. Він такий ніжний, що буквально тане у роті. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти