Крем-суп з селери - вегетаріанська страва, яка доводить, що овочева їжа може бути смачною. У супу ніжна текстура і м'який вершковий присмак, який йому надає горіхове масло. Родзинка страви - біле сухе вино, в якому тушкуються овочі. Декор з насіння соняшнику і гарбуза робить суп ще більш цікавим і корисним.
Підготуйте овочі для крем-супу. Вимийте і очистіть від шкірки картоплю, моркву і корінь селери. Помийте цибулю-порей і відріжте білу частину (знадобиться тільки вона). Наріжте селеру середніми кубиками.
Порей подрібніть кільцями. Наріжте кружечками моркву.
Подрібніть середнім кубиком картоплю.
Нарізані овочі складіть в каструлю і поставте на плиту. Влийте горіхове масло і злегка припустіть на ньому овочі.
Влийте біле вино, перемішайте і накрийте каструлю кришкою на пару хвилин. Потім зніміть кришку і дайте випаруватися алкоголю.
Влийте бульйон, знову накрийте каструлю кришкою і залиште суп варитися до готовності. Завдяки тому, що овочі вже протушкувалися, на це піде 5-10 хвилин після закипання. Якраз встигнете обсмажити насіння.
Розігрійте сковороду і підсмажте на ній насіння соняшнику і гарбуза. Коли насіння дадуть приємний аромат, вони готові.
Перевірте овочі на готовність. Вони повинні стати м'якими. Візьміть ручний блендер і пюріруйте їх. Подрібнюйте ретельно. Суп повинен придбати однорідну кремову консистенцію.
Додайте мускатний горіх, перець і сіль за смаком. Знову все ретельно перемішайте блендером. Крем-суп з селери готовий. У нього оксамитова текстура і м'який, вершковий смак.
Сервіруйте страву. Налийте суп в глибоку тарілку, в центр поставте пару шматочків сиру брі і присипте все підсмаженими насінням гарбуза і соняшнику. Суп ароматний, красивий і неймовірно смачний. Смачного!
Випадкові рецепти