Ніжний гарячий крем-суп з пікантною горіховою ноткою сиру Монтерей Джек. Подавайте на обід цю неймовірно смачну і просту в приготуванні страву.
Приготуйте картопляне пюре. Очищену картоплю відваріть до готовності в підсоленій воді. Злийте воду і розімніть товкачкою. Налийте трохи молока і перемішайте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками.
Поставте каструлю на плиту на середній вогонь і додайте вершкове масло. Коли воно повністю розтане, всипте подрібнену цибулю. Обсмажуйте протягом 6-8 хвилин до золотистого кольору.
Викладіть в каструлю картопляне пюре, додайте свіже молоко і червоний мелений перець. Чилі можна замінити чорним меленим перцем. Переміксуйте і доведіть до кипіння.
Поки бульйон на плиті, займіться креветками. Почистіть і ретельно промийте їх під проточною водою. Викладіть морепродукти в друшляк, щоб дати стекти зайвій рідині. Креветки можна замінити хвостиками раків в тій же кількості або нарізаною невеликими шматочками курячою грудинкою.
У киплячий бульйон викладіть креветки. Зменшіть вогонь і варіть протягом 5-10 хвилин безперервно помішуючи. На великій терці натріть сир Монтерей Джек. Замінити його можна м'якими різновидами сиру чеддер.
Коли морепродукти порозовіють, насипте в суп натертий сир. Готуйте до повного розплавлення молочного продукту.
Крем-суп з креветками подавайте відразу ж після приготування. Викладіть страву в глибокі тарілки і посипте дрібно нарізаною свіжою петрушкою. За бажанням додайте устричні крекери, хлібці або тости. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти