Крем - суп дуже відрізняється від звичайного супу. Він має гладку, однорідну консистенцію, що нагадує ніжний крем. А наявність креветок додасть йому яскравий і насичений смак.
На самому початку вам знадобиться сковорода. Киньте в неї шматочок вершкового масла і поставте на невеликий вогонь. Розтопіть масло в сковороді.
Візьміть невелику цибулину. Від головки часнику відокремте зубчик. Очистіть цибулю і часник від лушпиння і сполосніть під прохолодною проточною водою. На кухонній дошці наріжте цибулину дрібними кубиками. Часник подрібніть ножем або пропустіть через часникодавку.
У розтоплене на сковороді вершкове масло киньте нарізану дрібними кубиками цибулю і подрібнений часник, трохи посоліть. Постійно помішуючи, підсмажте овочі до золотистого кольору.
Далі вам знадобляться очищені креветки середнього розміру. Відокремте четверту частину від зазначеної в рецепті кількості і залиште для прикраси страви в кінці. Решту креветок відправте в сковорідку до підсмаженої цибулі і часнику.
Періодично помішуючи, готуйте креветки з овочами протягом 3 хвилин. Після додайте необхідну кількість білого вина. Зменшіть вогонь до слабкого і тушкуйте вміст сковорідки ще приблизно 3 хвилини.
Вимкніть вогонь і зніміть сковороду з креветками з вогню. Пересипте вміст в чисту миску. Залиште остигати.
Тепер вам потрібен блендер. У його чашу відправте приготовані і остиглі креветки з овочами. Додайте вершки і згущене молоко без цукру, киньте сіль. Накрийте кришкою і перетворіть всі інгредієнти в одноманітну масу.
Перелийте кремообразну масу в чисту каструлю і поставте на невеликий вогонь. Після закипання тушкуйте протягом декількох хвилин.
У чисту сковорідку налийте трохи олії і поставте на вогонь. Коли нагріється, киньте креветки і обсмажте на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.
Готовий крем - суп розсипте по тарілках. Зверху прикрасьте підсмаженими креветками і гілочками молодого часнику. Смачного!
Випадкові рецепти