Укр
Рус
Крема Десерти Українська кухня

Крем сметанний

( 4.9375 4 516 16 оцінок)

1491 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Крем сметанний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Ароматний крем з ідеально гладкою текстурою і легкою кислинкою. За нашим рецептом ви можете приготувати базовий продукт і використовувати в приготуванні будь-яких страв і додавати на свій смак будь-які інгредієнти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Крем сметанний" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири11.5 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії125 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування сметанного крему жирність основного інгредієнта повинна становити мінімум 35%. Якщо продукт має меншу жирність, при збиванні, додайте в суміш пакетик згущувача для вершків.

Крок - 1
02

Перед початком приготування обов'язково охолодіть сметану. За 30 хвилин до готування покладіть продукт в морозильну камеру. Після закінчення зазначеного часу, викладіть сметану в глибоку миску.

Крок - 2
03

Лимон ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть. Розріжте навпіл і вичавіть сік в миску зі сметаною. Щоб в загальну суміш не потрапили кісточки і м'якоть цитруса, видавлюйте сік через дрібнопористе сито.

Крок - 3
04

Додайте трохи солі, перемішайте суміш силіконовою лопаткою і залиште на кілька хвилин. Через 3-5 хвилин лимонний сік почне «розрізати» сметану.

Крок - 4
05

За допомогою вінчика перемішайте суміш і почніть збивати. Можна полегшити процес і скористатися блендером або міксером. Або продовжити готувати крем вручну. Якщо крем призначається для приготування десерту, додайте цукрову пудру.

Крок - 5
06

Готовий продукт повинен ідеально тримати форму і не розпливатися. Збита сметана готова до вживання. Додавайте її до домашньої випічки, млинців, оладок, фруктових десертів і іншим домашнім пригощань. Якщо крем не вдалося використати за 1 раз, його можна сміливо зберігати в холодильнику 7-10 днів.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом 80 5 3 з 5 - детальніше -
Салат Столичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат Столичний 40 2 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Яловичина барбекю - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина барбекю 190 2 2 з 5 - детальніше -
Домашнє згущене молоко - покроковий рецепт, фото 1 Домашнє згущене молоко 60 1 3 з 5 - детальніше -
Сирники пишні - покроковий рецепт, фото 1 Сирники пишні 45 3 3 з 5 - детальніше -
Буженина зі свинини "Ніжність" - покроковий рецепт, фото 1 Буженина зі свинини "Ніжність" 120 1 3 з 5 - детальніше -