Ароматний крем з ідеально гладкою текстурою і легкою кислинкою. За нашим рецептом ви можете приготувати базовий продукт і використовувати в приготуванні будь-яких страв і додавати на свій смак будь-які інгредієнти.
Для приготування сметанного крему жирність основного інгредієнта повинна становити мінімум 35%. Якщо продукт має меншу жирність, при збиванні, додайте в суміш пакетик згущувача для вершків.
Перед початком приготування обов'язково охолодіть сметану. За 30 хвилин до готування покладіть продукт в морозильну камеру. Після закінчення зазначеного часу, викладіть сметану в глибоку миску.
Лимон ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть. Розріжте навпіл і вичавіть сік в миску зі сметаною. Щоб в загальну суміш не потрапили кісточки і м'якоть цитруса, видавлюйте сік через дрібнопористе сито.
Додайте трохи солі, перемішайте суміш силіконовою лопаткою і залиште на кілька хвилин. Через 3-5 хвилин лимонний сік почне «розрізати» сметану.
За допомогою вінчика перемішайте суміш і почніть збивати. Можна полегшити процес і скористатися блендером або міксером. Або продовжити готувати крем вручну. Якщо крем призначається для приготування десерту, додайте цукрову пудру.
Готовий продукт повинен ідеально тримати форму і не розпливатися. Збита сметана готова до вживання. Додавайте її до домашньої випічки, млинців, оладок, фруктових десертів і іншим домашнім пригощань. Якщо крем не вдалося використати за 1 раз, його можна сміливо зберігати в холодильнику 7-10 днів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти