Іноді крем можна використовувати не тільки для того, щоб перемазати торт, а й просто їсти ложкою. Спробуйте приготувати крем Шарлотт. Його ванільно - вершковий смак не залишить вас байдужим. А якщо розлити крем по стаканчиках, та ще й прикрасити свіжими фруктами - ви отримаєте відмінний десерт. Швидко і легко приготувати. Ще й може зберігатися в холодильнику протягом кількох днів.
Перш, ніж почати готувати крем Шарлотт, треба підготувати желатин. Візьміть глибоку миску і налийте в неї холодну воду. Опустіть в миску з водою необхідну кількість аркушів желатину і залиште на деякий час, він повинен трохи розм'якнути.
Візьміть каструлю або сотейник. Налийте в неї необхідну кількість молока і вершків. Жирність цих інгредієнтів може бути абсолютно будь-яка, залежить від ваших уподобань. Поставте каструлю на маленький вогонь.
Так само для приготування цього крему вам знадобиться невеликий стручок ванілі. Покладіть його на кухонну дошку і акуратно розріжте гострим маленьким ножем уздовж по всій довжині. Розкрийте краї, і ножем не поспішаючи зіскребіть насіння зі стручка. Киньте їх в каструлю з молочною сумішшю, перемішайте.
Дістаньте з холодильника яйця. Ретельно їх помийте і витріть паперовим рушником. Акуратно розбивайте яйця по одному і відокремлюйте білки від жовтків, виливаючи їх в різні ємності. Для цієї страви вам знадобляться тільки жовтки.
Візьміть глибоку миску і насипте в неї потрібну кількість цукру. Киньте яєчні жовтки і збийте вінчиком або міксером протягом декількох хвилин. Додайте кілька ложок молочної суміші з каструлі і ще трохи збийте.
Тепер в молочну суміш, яка гріється в каструлі на повільному вогні, поступово влийте збиті жовтки з цукром. Періодично помішуючи, доведіть вміст каструлі до кипіння, а потім відставте в сторону.
За цей час пластини желатину стали м'якої консистенції, відіжміть їх. Після чого додайте пластини в гарячу, але не киплячу суміш і ретельно за допомогою вінчика перемішайте до повного розчинення желатину.
Одержаний крем розлийте по стаканчиках, баночках або інших ємностей. Залиште остигати, а потім поставте в холодильник до повного застигання. Готовий крем можна прикрасити шматочками свіжих фруктів і подавати до столу. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти