Укр
Рус
Крема Десерти Европейская кухня

Крем шарлотт

( 4.9032 4 531 31 оцінка)

3364 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Крем шарлотт - покроковий рецепт, фото 1

опис

Іноді крем можна використовувати не тільки для того, щоб перемазати торт, а й просто їсти ложкою. Спробуйте приготувати крем Шарлотт. Його ванільно - вершковий смак не залишить вас байдужим. А якщо розлити крем по стаканчиках, та ще й прикрасити свіжими фруктами - ви отримаєте відмінний десерт. Швидко і легко приготувати. Ще й може зберігатися в холодильнику протягом кількох днів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Крем шарлотт" (на 100 грам)

  • Білки6.2 гр.
  • Жири14.3 гр.
  • Вуглеводи13.6 гр.
  • Калорії215 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перш, ніж почати готувати крем Шарлотт, треба підготувати желатин. Візьміть глибоку миску і налийте в неї холодну воду. Опустіть в миску з водою необхідну кількість аркушів желатину і залиште на деякий час, він повинен трохи розм'якнути.

Крок - 1
02

Візьміть каструлю або сотейник. Налийте в неї необхідну кількість молока і вершків. Жирність цих інгредієнтів може бути абсолютно будь-яка, залежить від ваших уподобань. Поставте каструлю на маленький вогонь.

Крок - 2
03

Так само для приготування цього крему вам знадобиться невеликий стручок ванілі. Покладіть його на кухонну дошку і акуратно розріжте гострим маленьким ножем уздовж по всій довжині. Розкрийте краї, і ножем не поспішаючи зіскребіть насіння зі стручка. Киньте їх в каструлю з молочною сумішшю, перемішайте.

Крок - 3
04

Дістаньте з холодильника яйця. Ретельно їх помийте і витріть паперовим рушником. Акуратно розбивайте яйця по одному і відокремлюйте білки від жовтків, виливаючи їх в різні ємності. Для цієї страви вам знадобляться тільки жовтки.

Крок - 4
05

Візьміть глибоку миску і насипте в неї потрібну кількість цукру. Киньте яєчні жовтки і збийте вінчиком або міксером протягом декількох хвилин. Додайте кілька ложок молочної суміші з каструлі і ще трохи збийте.

Крок - 5
06

Тепер в молочну суміш, яка гріється в каструлі на повільному вогні, поступово влийте збиті жовтки з цукром. Періодично помішуючи, доведіть вміст каструлі до кипіння, а потім відставте в сторону.

Крок - 6
07

За цей час пластини желатину стали м'якої консистенції, відіжміть їх. Після чого додайте пластини в гарячу, але не киплячу суміш і ретельно за допомогою вінчика перемішайте до повного розчинення желатину.

Крок - 7
08

Одержаний крем розлийте по стаканчиках, баночках або інших ємностей. Залиште остигати, а потім поставте в холодильник до повного застигання. Готовий крем можна прикрасити шматочками свіжих фруктів і подавати до столу. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом 80 5 3 з 5 - детальніше -
Салат з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кальмарами 30 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Панкейкі на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі на молоці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Плюшка з цукром - покроковий рецепт, фото 1 Плюшка з цукром 110 3 3 з 5 - детальніше -
М’які вафлі - покроковий рецепт, фото 1 М’які вафлі 40 3 2 з 5 - детальніше -