Є безліч різних способів приготувати білковий крем. Пропонуємо вам простий рецепт ароматного, гладкого за структурою крему. Він ідеально підходить для начинки або прикраси тортів, десертів і т. д.
Перед тим, як приступити до приготування білкового крему з ваніллю, потрібно підготувати деякі інгредієнти. Вам знадобиться розм'якшене несолоне вершкове масло. Тому заздалегідь дістаньте його з холодильника. Покладіть масло на тарілку, відкрийте упаковку і наріжте кубиками. Так воно швидше нагріється і стане м'яким.
Дістаньте з холодильника яйце. Розбийте шкаралупу і акуратно відокремте білок від жовтка. Жовток для цієї страви не знадобиться. А ось білок відправте в чисту глибоку миску. За допомогою міксера збийте білок в пишну піну.
Відміряйте четверту частину від зазначеної в рецепті кількості цукрової пудри. Поступово додавайте пудру і збивайте білок міксером. Збивати цукрову пудру з білком необхідно до тих пір, поки не з'являться стійкі піки.
Розм'якшене вершкове масло перекладіть в чисту глибоку миску. Вам знову знадобиться міксер. Спочатку збийте саме масло протягом декількох хвилин. Тепер візьміть решту цукрової пудри, декількома порціями додайте її в масло і збийте міксером. Збита маса повинна стати більш білого кольору і однорідної консистенції.
Тепер візьміть лопатку або ложку і зіскребіть зі стінок миски збите солодке масло. Зосередьте масу в середині миски.
Зараз прийшов час з'єднати дві частини крему - білкову та масляну. Поступово, невеликими порціями додавайте збитий з цукровою пудрою білок в миску зі збитою масляною масою. Кожен раз ретельно перемішайте.
Ну і звичайно ж не забудьте в кінці приготування додати в крем ванільний екстракт. Ще раз добре перемішайте і білковий крем з ваніллю готовий. Використовуйте його в якості начинки, або для прикраси різноманітної випічки. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти