Укр
Рус
Еклери Десерти Російська кухня

Кращий рецепт еклера

( 5.0000 5 58 8 оцінок)
1266 - переглядів
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Кращий рецепт еклера - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Різноманітність кондитерських виробів з заварного тесту багато, але все-таки найпоширенішими є, мабуть, еклери і профітролі. Тістечка довгастої форми з заварного тіста з кремовою начинкою всередині - це і є французькі еклери. На сьогоднішній день багатьом знайоме безліч рецептів приготування таких кондитерських виробів в домашніх умовах, але я спробую запропонувати вам кращий рецепт еклерів, ну, принаймні, на мій погляд.

Інгредієнти

  • М’ята 4 лист
  • Чорниця 100 г.
  • Полуниця 100 г.
  • Цукор 25 г.
  • Вершки 20 % 70 г.
  • Крем 70 г.
  • Борошно 40 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Сіль 1 г.
  • Молоко 30 мл.
  • Вода 30 мл.
  • Вершкове масло 30 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Еклер - це свого роду пустотіла булочка, тісто для якої готується шляхом заварювання. Приготоване таким чином, виріб має міцну оболонку, яка в процесі приготування роздувається. Отже, займемося нашим тістом. Ставимо на плиту глибокий сотейник з невеликою кількістю води.

Крок - 1
02

Додаємо вершкове масло, до речі воно повинно бути високої якості, ні в якому разі не рекомендую застосовувати маргарин або спред. Тепер вливаємо молоко і посипаємо сіллю. Зауважте, цукор і в тісто додавати не варто, так як воно має бути прісним. Для солодощі смаку досить крему або глазурі.

Крок - 2
03

Кип'ятимо вміст сотейника на слабкому вогні до повного розчинення масла. Тепер знімаємо сотейник з вогню, беремо сито і просіваємо в тісто борошно. Знову поміщаємо на слабкий вогонь, за допомогою лопатки добре перемішуємо і варимо вміст до однорідної маси.

Крок - 3
04

Потім вводимо акуратно яйця по одному, постійно перемішуючи тісто. Так, яйця перед тим, як вводити в тісто обов'язково потрібно потримати протягом декількох годин в холодильнику.

Крок - 4
05

Після того, як наше тісто приготувалося, до речі, воно має бути не дуже густим, інакше не буде настільки ніжним, поміщаємо його в кондитерський мішок.

Крок - 5
06

Форму для запікання скроплюємо маслом і за допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто в формі довгих трубочок, приблизно по 14 см. Форму з виробами поміщаємо в духовку і запікаємо при температурі 160 градусів близько 40-45 хвилин.

Крок - 6
07

Тим часом готуємо начинку для еклерів. Для цього в глибоку посудину кладемо заварний крем, а також збиті з цукром вершки, перемішуємо. Потім додаємо нарізану дрібними кубиками свіжу полуницю і ще раз гарненько змішуємо в однорідну кремоподібну масу.

Крок - 7
08

Готові випечені вироби перевертаємо і в нижній частині проробляємо три круглих отвори, які за допомогою кондитерського мішка або шприца наповнюємо приготованим кремом.

Крок - 8
09

Викладаємо наповнені кремом тістечка на блюдо, зверху видавлюємо невеликими гірками крем. Укладаємо по четвертинці полуниці, по кілька ягідок чорниці і прикрашаємо листям м'яти. Прекрасний смак, оригінальний презентабельний вигляд і неймовірна насолода - ось кращий рецепт еклерів.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Эклер классический - покроковий рецепт, фото 1 Эклер классический 55 4 3 з 5 - детальніше -
Эклер домашний - покроковий рецепт, фото 1 Эклер домашний 50 3 3 з 5 - детальніше -
Воздушный эклер - покроковий рецепт, фото 1 Воздушный эклер 65 2 3 з 5 - детальніше -
Эклер с масляным кремом - покроковий рецепт, фото 1 Эклер с масляным кремом 50 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Хумус - покроковий рецепт, фото 1 Хумус 80 4 2 з 5 - детальніше -
Шурпа по татарски - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа по татарски 50 2 3 з 5 - детальніше -
Роллы с авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Роллы с авокадо 60 4 3 з 5 - детальніше -
Борщ с крапивой - покроковий рецепт, фото 1 Борщ с крапивой 40 5 2 з 5 - детальніше -