Якщо ви не хочете смажити курячу печінку, приготуйте її в банці в духовці. А додавши до неї цибулю і трохи яблук, отримаєте соковиту і ароматну страву.
Для приготування цієї страви вам знадобиться кілька півлітрових банок. Заздалегідь їх ретельно помийте і дайте можливість висохнути.
Займіться підготовкою деяких інгредієнтів. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і сполосніть під проточною холодною водою. Помістіть на кухонну дошку і розріжте навпіл, а потім наріжте півкільцями.
Третю частину нарізаного півкільцями цибулі в травних частинах відправте на дно банок.
Візьміть кілька невеликих і стиглих яблук, ретельно вимийте під краном. Покладіть на кухонну дошку і розріжте на 4 частини кожне. Виріжте серцевину, відріжте хвостик. Чистити яблука від шкірки не потрібно. Наріжте кожну четверту частину яблука пластинками середньої величини.
Відокремте приблизно третю частину нарізаних яблук і розподіліть її між двома банками.Тепер прийшов час зайнятися основним інгредієнтом цієї страви - курячою печінкою. Ретельно помийте її під проточною водою, складіть в миску і злийте зайву рідину. Зніміть плівку між шматочками печінки.
Додайте в миску з курячою печінкою спеції, а саме сушені прованські трави, часниковий порошок, чорний мелений перець. Киньте сіль і акуратно за допомогою ложки перемішайте всі інгредієнти в мисці.
Половину підготовлених шматочків курячої печінки відправте в банки, рівномірно розподіливши між собою. Зверху покладіть частину півкілець цбулі і пластинок яблук.
На цибулю і яблука в банках викладіть решту курячої печінки. Наступний шар - залишки півкілець цибулі і пластинки яблук. В самому кінці покладіть по невеликому шматочку вершкового масла.
Кожну банку накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку готуватися протягом приблизно 30 хвилин. Готову курячу печінку подавайте, прикрасивши зеленню. Смачного!
Випадкові рецепти