Якщо ви хочете приготувати нову страву до новорічної вечері, пропонуємо вам приготувати цей ситний салат. Він має дуже апетитний зовнішній вигляд і несподіваний солодко-солоний смак. Ви можете подавати його на підносі, але приготувати і створити оригінальність необхідно в зйомній, спеціальній формі. Отже, спробуйте готувати крабовий листковий салат і насолоджуйтеся результатом.
Виберіть нежирну шинку, викладіть на обробну дошку і гострим ножем наріжте маленькими кубиками. Потім так само подрібніть крабові палички (бажано вибирати продукт не заморожений).
Далі помістіть на плиту невелику каструлю з водою і закип'ятіть. Покладіть в окріп курячі яйця і відварюйте до повної готовності, близько 12 хвилин. Потім остудіть яйця, очистіть від шкаралупи і відокремте в них акуратно жовтки від білків.
Тепер натріть окремо жовтки, а потім і білки на самій дрібній тертці. Всі раніше подрібнені інгредієнти розмістіть по різним мисках. У кожну миску з певним інгредієнтом залийте майонез (краще, звичайно, домашній з високою жирністю) і ретельно перемішайте до об'єднання кожного продукту з майонезним соусом.
Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами. Відправте нарізану цибулю в невелику ємність, добре посоліть, присахаріть і додайте оцет. Потім залийте в миску трохи води і залиште цибулю на час промаринуватися.
Ну що ж прийшов час формувати майбутній салат. Натріть на дрібній тертці плавлений сир і викладіть першим шаром в спеціальну форму для формування салату. Рівномірно розподіливши по всьому дну.
Потім розмажте поверх сиру жовтково-майонезну суміш і накрийте її раніше замаринованою ріпчастою цибулею.
Далі укладіть, знову ж розподіливши по всьому периметру, раніше підготовлену суміш з крабових паличок.
Тепер помийте під проточною водою, а потім натріть на крупній тертці яблуко (в цьому рецепті бажано вибрати фрукт кислих сортів). Викладіть натерте яблуко поверх шару з крабових паличок і розподіліть по всьому салату.
Далі викладіть шар заздалегідь підготовленої шинки і посипте все попередньо подрібненим за допомогою блендера або кавомолки арахісом.
На шар арахісу викладіть, і рівномірно розмажте раніше підготовлену білково-майонезну суміш і заключним шаром буде просто натертий на дрібній тертці курячий білок.
Помістіть салат на пару годин в холодильник, а потім витягніть і прикрасьте зверху заздалегідь нарізаними кільцями перцю чилі і свіжою зеленню кропу.
Розріжте готовий крабовий багатошаровий салат на часточки, як в торті, і поспішайте подати до столу.
Випадкові рецепти