Козинаки з волоських горіхів одне з найсмачніших ласощів грузинської кухні. Приготуйте смачний, корисний і натуральний десерт, яким можна побалувати дітей або прикрасити солодкий стіл.
У чашу кухонного комбайна або міксера викладіть борошно, цукор, нарізане кубиками вершкове масло і яєчний жовток. Масло використовуйте відразу з холодильника.
Для замішування візьміть насадку для тіста. Ретельно перемішайте масу до однорідності і додайте сметану. Готове тісто злегка примніть руками і сформуйте коржик. Загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 2-3 години.
Форми для тарталеток попередньо змастіть вершковим маслом і притрусіть невеликою кількістю борошна.
Дістаньте охолоджене пісочне тісто, розімніть і розкачайте товщиною 3-4 мм. Щоб маса не прилипала, покладіть під низ пергаментний папір. Виріжте кружечки і сформуйте з них кошики в підготовлених формочках. Виделкою зробіть в тісті проколи. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 ° С духовці 10-12 хвилин.
Волоські горіхи порубайте за допомогою ножа і висипте в розігріту сковороду. Обсмажте протягом 4-5 хвилин.
У каструлю вилийте мед і нагрівайте на повільному вогні. Насипте цукор і перемішайте поки він не розчиниться. Додайте горіхи і ретельно перемішайте масу.
На стіл постеліть лист пергаменту і злегка збризніть його водою. Викладіть на папір більшу частину медово-горіхової суміші і розрівняйте рукою. Щоб солодощі не липнулі до рук, можна скористатися гумовими рукавичками. Качалку намочіть водою і ущільніть козинаки. Сформуйте рівне коло і дайте охолонути.
Масу викладіть на готові тарталетки і в одноразові формочки для кексів. Перед подачею розріжте козинаки на порційні шматочки. Смачне і корисне лакомство готове. Приємного чаювання!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти