Укр
Рус
Халва Десерти Східна кухня

Козинаки по-домашньому

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

899 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Козинаки по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Турецька кухня

Дієта: Здорове харчування, Спортивне харчування, Корисне харчування

Рецепти до свят: Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Для матусь та дітей: Для дітей

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Козинаки з волоських горіхів одне з найсмачніших ласощів грузинської кухні. Приготуйте смачний, корисний і натуральний десерт, яким можна побалувати дітей або прикрасити солодкий стіл.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Козинаки по-домашньому" (на 100 грам)

  • Білки9.3 гр.
  • Жири34.1 гр.
  • Вуглеводи40.4 гр.
  • Калорії498 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У чашу кухонного комбайна або міксера викладіть борошно, цукор, нарізане кубиками вершкове масло і яєчний жовток. Масло використовуйте відразу з холодильника.

Крок - 1
02

Для замішування візьміть насадку для тіста. Ретельно перемішайте масу до однорідності і додайте сметану. Готове тісто злегка примніть руками і сформуйте коржик. Загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 2-3 години.

Крок - 2
03

Форми для тарталеток попередньо змастіть вершковим маслом і притрусіть невеликою кількістю борошна.

Крок - 3
04

Дістаньте охолоджене пісочне тісто, розімніть і розкачайте товщиною 3-4 мм. Щоб маса не прилипала, покладіть під низ пергаментний папір. Виріжте кружечки і сформуйте з них кошики в підготовлених формочках. Виделкою зробіть в тісті проколи. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 ° С духовці 10-12 хвилин.

Крок - 4
05

Волоські горіхи порубайте за допомогою ножа і висипте в розігріту сковороду. Обсмажте протягом 4-5 хвилин.

Крок - 5
06

У каструлю вилийте мед і нагрівайте на повільному вогні. Насипте цукор і перемішайте поки він не розчиниться. Додайте горіхи і ретельно перемішайте масу.

Крок - 6
07

На стіл постеліть лист пергаменту і злегка збризніть його водою. Викладіть на папір більшу частину медово-горіхової суміші і розрівняйте рукою. Щоб солодощі не липнулі до рук, можна скористатися гумовими рукавичками. Качалку намочіть водою і ущільніть козинаки. Сформуйте рівне коло і дайте охолонути.

Крок - 7
08

Масу викладіть на готові тарталетки і в одноразові формочки для кексів. Перед подачею розріжте козинаки на порційні шматочки. Смачне і корисне лакомство готове. Приємного чаювання!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -
Соняшник - покроковий рецепт, фото 1 Соняшник 40 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Карамель для прикраси - покроковий рецепт, фото 1 Карамель для прикраси 35 1 3 з 5 - детальніше -
Млинці на молоці і окропі - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на молоці і окропі 50 3 3 з 5 - детальніше -
Ягоди заморожені - покроковий рецепт, фото 1 Ягоди заморожені 35 1 2 з 5 - детальніше -