Котлети з цвітної капусти - смачна і дуже корисна альтернатива м'ясних страв. Від такої страви не відмовляться навіть діти, яких нагодувати капустою практично неможливо.
Цвітну капусту ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Для котлет вибирайте щільний і пружний овоч. Зріжте потемнілі або зіпсовані суцвіття і видаліть зелене листя.
На великій тертці натріть сири і капусту. Щоб качан було зручно натирати, розділіть його на суцвіття.
Подрібнені інгредієнти висипте в глибоку миску. Посоліть, поперчіть, додайте натертий на дрібній тертці мускатний горіх і видавіть через спеціальний прес часник.
Ретельно все перемішайте, потім всипте борошно, панірувальні сухарі дрібної фракції, яйця і масло. За бажанням можна додати улюблені спеції, приправи або свіжу зелень. Знову переміксуйте масу до однорідного густого стану. Якщо суміш виходить рідкою, додайте невелику кількість борошна. Сформовані котлети повинні тримати задану форму.
Змочіть руки у холодній воді і скачайте з тіста невеликі кульки. Намагайтеся, щоб вони були приблизно однакового розміру.
Підготуйте лист і застеліть його пергаментним папером для запікання. Викладіть на нього котлетки, залишаючи між ними відстань в 2-3 см.
Поставте деко в розігріту до 200 ° С духовку. Запікайте 25 хвилин до золотистої скоринки. Смачні та ароматні котлети готові. Подавайте їх як окрему страву з улюбленим соусом. Такий варіант ідеальний для перекусу або легкої вечері. На обід котлетки відмінно доповнять кашу або картопляний гарнір. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти