Ковбаски для смаження в духовці легко зробити своїми руками. Ми пропонуємо рецепт їх приготування по-лаоськи. Вийде соковита свиняча ковбаса з ароматом лемонграсу і листя лайма. Ретельне дозування інгредієнтів робить її надзвичайно смачною. Спробуйте - вам сподобається!
Кишки заздалегідь замочіть в холодній воді. Цибулю-шалот очистіть від лушпиння і наріжте середніми шматочками.
Білу частину лемонграсса наріжте тонкими слайсами. Листя лайма вимийте і подрібніть дуже тонкими смужками.
Нарізаний лемонграсс відправте в чашу подрібнювача і перебийте до однорідності. Додайте цибулю-шалот і знову перебийте.
Стручки перцю чилі вимийте, позбавте від хвостиків, додайте в подрібнювач і ще раз перебийте.
Будь-яким зручним способом подрібніть свинину до стану фаршу і викладіть в миску.
Всипте сіль і цукор. Додайте червону пасту каррі (при необхідності можна замінити томатною пастою або кетчупом), солодку паприку, подрібнене листя лайма і раніше приготоване пюре з лемонграсу, цибулі-шалот і перцю чилі. Влийте рибний соус.
Перемішайте інгредієнти до однорідності. Ретельно промийте кишки під проточною водою.
Встановіть на м'ясорубку насадку для ковбаси, нанизайте на неї кишку, зав'яжіть протилежний кінець вузлом і акуратно наповніть фаршем.
Коли кишка повністю заповниться, зав'яжіть вузол на другому кінці. Форму для випічки змастіть рослинною олією, викладіть туди ковбаски для смаження в духовці і запікайте при 180 градусах 40 хвилин.
Готову ковбасу вийміть з духовки і остудіть. Наріжте ковбаски порційними шматочками і подавайте на стіл з відвареним рисом і червоним вином. Це дійсно дуже смачна, ароматна і ситна страва. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти