Ковбаска шоколадна - улюблений смак дитинства. Смачне і оригінальне частування до чаю, яке завжди під рукою. Адже зберігати такий десерт можна в морозильній камері протягом місяця.
Для приготування ковбаски вибирайте печиво, яке легко кришиться. Відмінно підійде «Топлене молоко» або інші подібні частування. Печиво поламайте руками на дрібні шматочки. Можна скористатися качалкою, або частину печива подрібнити блендером, а частину поламати руками на більші шматочки.
У глибоку миску викладіть поламаний чорний шоколад і додайте вершкове масло. Поставте ємність на водяну баню. Постійно помішуйте шоколад силіконовою лопаткою, поки він повністю не розтане.
В розтоплений шоколад влийте молоко і лікер. Останній інгредієнт можна замінити завареною кавою в такій же кількості. Додайте ванільний екстракт, подрібнене печиво і обсмажені фісташки. У ковбаску можна додати будь-які горіхи, яким ви віддаєте перевагу. За бажанням можна насипати кокосову стружку або сухофрукти.
Посоліть і переміксуйте до отримання густої і однорідної маси. Якщо «тісто» виходить дуже густим, додайте трохи молока. У рідкісну суміш насипте трохи печива.
На робочій поверхні розстеліть харчову плівку. Можна використовувати змащену вершковим маслом фольгу або папір для випічки. Викладіть на плівку шоколадну масу. Щоб отримати невеликі ковбаски, розділіть суміш на 2 або 3 частини. Руками сформуйте ковбаску, загорніть частування в плівку і щільно закрутіть краї.
Надішліть десерт в холодильник на 2-3 години. З готового частування акуратно зніміть плівку і рясно посипте цукровою пудрою з усіх боків. Щоб надати ковбаскамм більшау схожість з салямі, обв'яжіть їх шпагатом. Для нарізування ковбаски використовуйте ніж з гострим широким лезом. Смачний домашній десерт готовий. Приємного вам чаювання!
Випадкові рецепти