Ковбаса домашня українська мало кого залишить байдужим. Вона така м'яка, рум'яна, соковита і апетитна, що неможливо втриматися, щоб не спробувати хоча б шматочок. Як зробити неймовірно смачну домашню ковбасу по-українськи, читайте в рецепті. Страва підходить для кето-дієти.
Яловичий і свинячий фарш викладіть в миску і перемішайте. Всипте сіль, мелений чорний перець, насіння гірчиці, паприку і сушений часник. Додайте пряні трави за смаком. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Зелений перець чилі вимийте, просушіть, наріжте тонкими кільцями і додайте у фарш. Це необов'язковий інгредієнт, але, якщо любите гостроту, не відмовляйтеся від нього. Перець зробить ковбасу пікантніше.
Влийте в загальну масу воду і все ще раз ретельно вимішайте. Накрийте миску з фаршем харчовою плівкою і відправте в холодильник приблизно на 1 годину.
Оболонку для ковбаси (натуральну або штучну кишку) замочіть у воді відповідно до інструкції на упаковці.
Нанижіть оболонку на відповідну насадку м'ясорубки. Настояний фарш відправте в м'ясорубку і наповніть їм кишку.
Сформуйте ковбаски, перетягнувши оболонку в відповідних місцях. Застеліть деко пергаментом і викладіть туди заготовку. Проколіть ковбаски в декількох місцях зубочисткою, щоб під час запікання оболонка не лопнула від надлишку пара.
Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте ковбасу 50 хвилин. Вона повинна покритися апетитною золотисто-коричневою скоринкою.
Через зазначений час ковбаса домашня українська буде повністю готова. Вийміть її з духовки і остудіть, а потім подавайте на стіл. Супроводжуйте подачу свіжими овочами, зеленню і улюбленим соусом. Домашня ковбаса дуже м'яка, ароматна і соковита. Смачного!
Випадкові рецепти