Укр
Рус
Домашня ковбаса Другі страви Українська кухня

Ковбаса домашня українська

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

1030 - переглядів
65 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Ковбаса домашня українська - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ковбаса домашня українська мало кого залишить байдужим. Вона така м'яка, рум'яна, соковита і апетитна, що неможливо втриматися, щоб не спробувати хоча б шматочок. Як зробити неймовірно смачну домашню ковбасу по-українськи, читайте в рецепті. Страва підходить для кето-дієти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ковбаса домашня українська" (на 100 грам)

  • Білки14.4 гр.
  • Жири17.1 гр.
  • Вуглеводи1.3 гр.
  • Калорії222 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яловичий і свинячий фарш викладіть в миску і перемішайте. Всипте сіль, мелений чорний перець, насіння гірчиці, паприку і сушений часник. Додайте пряні трави за смаком. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 1
02

Зелений перець чилі вимийте, просушіть, наріжте тонкими кільцями і додайте у фарш. Це необов'язковий інгредієнт, але, якщо любите гостроту, не відмовляйтеся від нього. Перець зробить ковбасу пікантніше.

Крок - 2
03

Влийте в загальну масу воду і все ще раз ретельно вимішайте. Накрийте миску з фаршем харчовою плівкою і відправте в холодильник приблизно на 1 годину.

Крок - 3
04

Оболонку для ковбаси (натуральну або штучну кишку) замочіть у воді відповідно до інструкції на упаковці.

Крок - 4
05

Нанижіть оболонку на відповідну насадку м'ясорубки. Настояний фарш відправте в м'ясорубку і наповніть їм кишку.

Крок - 5
06

Сформуйте ковбаски, перетягнувши оболонку в відповідних місцях. Застеліть деко пергаментом і викладіть туди заготовку. Проколіть ковбаски в декількох місцях зубочисткою, щоб під час запікання оболонка не лопнула від надлишку пара.

Крок - 6
07

Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте ковбасу 50 хвилин. Вона повинна покритися апетитною золотисто-коричневою скоринкою.

Крок - 7
08

Через зазначений час ковбаса домашня українська буде повністю готова. Вийміть її з духовки і остудіть, а потім подавайте на стіл. Супроводжуйте подачу свіжими овочами, зеленню і улюбленим соусом. Домашня ковбаса дуже м'яка, ароматна і соковита. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -
Сирне суфле - покроковий рецепт, фото 1 Сирне суфле 40 3 3 з 5 - детальніше -
Аджика простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Аджика простий рецепт 70 1 3 з 5 - детальніше -
Капуста в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Капуста в розсолі 30 1 2 з 5 - детальніше -