Котлети з телятини, та ще й в хрусткій паніровці, це не тільки смачно, але і дуже цікаво. Соковиті і ніжні всередині, вони вам обов'язково припадуть до смаку.
Основним інгредієнтом такої страви як котлети з телятини є м'ясний фарш. Придбайте вже готовий або зробіть його самостійно. Для цього візьміть шматочок свіжої телятини і за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна подрібніть його. Необхідну кількість фаршу з телятини помістіть в глибоку миску.
Свіже куряче яйце розбийте і відправте в миску з фаршем. Ще одне яйце вам знадобиться пізніше для панірування.
Так само для приготування котлет необхідний білий хліб або батон. Відріжте шматок середньої товщини. Перш, ніж додавати його в фарш, хліб необхідно занурити в молоко. Зробіть це будь-яким зручним для вас способом, налив молоко в стакан або мисочку.
Додайте в миску з фаршем з телятини, яйцем і хлібом невелику кількість майонезу, сіль, чорний мелений перець. Відокремте від головки часнику зубчик і очистіть його від лушпиння. Подрібніть часник за допомогою ножа або пропустіть через чеснокодавку. Подрібнений часник відправте в миску з іншими інгредієнтами.
Так як за допомогою ложки добре розмішати фарш не вийде, краще за все це зробити руками. Ретельно перемішайте весь вміст миски.
Для панірування вам знадобляться кукурудзяні пластівці без цукру. Необхідна кількість насипте в чисту і суху ємність. За допомогою склянки чи ще якого - небудь пристосування, придушити пластівці, перетворивши їх у велику крихту.
Куряче яйце розбийте в окрему мисочку і трохи збийте виделкою. Ще в одну миску насипте невелику кількість борошна.
Намочивши руки у воді, сформуйте плоскі круглі котлети. Обваляйте їх спочатку в борошні, потім занурте у збите яйце, а після ретельно обваляйте в крихті з кукурудзяних пластівців. Обсмажте котлети з телятини на невеликій кількості рослинного масла до золотистої скоринки з обох сторін. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти