Котлети з тріски - вишукана рибна страва, яка підійде навіть для святкового столу. Пропонуємо легкий і швидкий рецепт їх приготування в домашніх умовах. Котлети вийдуть апетитними, ніжними і соковитими. Щоб їх зробити, крім філе тріски, вам знадобляться найпростіші й доступні продукти, які продаються в будь-якому супермаркеті або на ринку.
Батон наріжте великими скибочками, викладіть в миску і залийте молоком. Простежте, щоб хліб занурився в рідину цілком і добре просочився.
Філе тріски наріжте великими шматочками. Пропустіть шматки риби через м'ясорубку, додавши віджатий від молока батон, а також очищену від лушпиння і крупно нарізану цибулю.
Яйця вимийте і розбийте в миску з фаршем з тріски. Туди ж всипте сіль, мелений чорний перець, прованські трави (або будь-яку іншу приправу, яка підходить для риби або котлет) і цукор. Покладіть в загальну масу майонез і перемішайте продукти до однорідності.
З отримавшого фаршу сформуйте котлети і обваляйте з усіх боків в борошні.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і смажте на ньому котлети з тріски до рум'яної скоринки з обох сторін. Під час обсмажування трохи придавлюйте котлетки зверху, щоб вони придбали більш красиву форму і краще приготувалися.
Коли перевернете котлети на іншу сторону, накрийте сковороду кришкою. Це зробить страву більш м'якою і соковитою.
Готові котлети з тріски зніміть зі сковороди і перекладіть на тарілку. Вони рум'яні зовні і найніжніші всередині. Рибні котлети поживні, але легкі. Їх можна вживати тим, хто дотримується дієти для схуднення.
Випадкові рецепти