Укр
Рус
Котлети Другі страви Болгарська кухня

Котлети з сочевиці

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1354 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Котлети з сочевиці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Котлети з сочевиці - ситна і смачна страва, яка готується всього за 35 хвилин. Це більш здорова і корисна альтернатива котлет з м'яса. У рецепті немає ні м'ясних, ні молочних, ні які містять глютен продуктів, тому він підходить і вегетаріанцям, і веганам, і людям, що страждають на целіакію (непереносимістю глютену). Крім цього, сочевичні котлети - чудова страва для пісного столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети з сочевиці" (на 100 грам)

  • Білки6 гр.
  • Жири6.7 гр.
  • Вуглеводи17.1 гр.
  • Калорії160 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Червону сочевицю ретельно промийте водою, дайте волозі стекти і перекладіть зерна в каструлю з овочевим бульйоном або водою. Посоліть, перемішайте, накрийте каструлю кришкою і відваріть сочевицю до готовності (волога повинна повністю вбратися, а насіння стати м'якше і частково розваритися). На це піде близько 15 хвилин.

Крок - 1
02

Розігрійте в сковороді рослинне масло і відправте туди нарізану невеликими кубиками червону цибулю (можна замінити звичайною ріпчастою), болгарський перець і часник.

Крок - 2
03

Коли овочі стануть м'якше, зніміть їх з вогню, трохи остудіть і перекладіть в подрібнювач. Додайте варену сочевицю і дрібно нарізану петрушку. Всипте цибульний порошок, мелену паприку, зіру (кумін), сіль і перець. Перебийте в ступці або кавомолці насіння Чіа або льону і теж відправте в загальну масу. Додайте нутове борошно (можна замінити будь-яким іншим, в тому числі пшеничним) і перебийте інгредієнти до однорідності (але занадто не дрібнити!).

Крок - 3
04

З отримавшого фаршу сформуйте котлети. Змастіть антипригарну сковороду рослинною олією і обсмажте на ній котлети з сочевиці до золотисто-коричневої хрусткої скоринки (приблизно по 3 хвилини з кожного боку).

Крок - 4
05

Перекладіть готові котлетки на блюдо сервіровки, присипте подрібненою зеленню і подавайте з будь-яким соусом на ваш розсуд. Котлети з сочевиці виходять ароматними, поживними і дуже смачними. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тісто в хлібопічці - покроковий рецепт, фото 1 Тісто в хлібопічці 40 1 3 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша полента - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша полента 55 4 2 з 5 - детальніше -
Капусняк з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк з рисом 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Місо суп з тофу - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп з тофу 40 5 3 з 5 - детальніше -
Том ям на кокосовому молоці - покроковий рецепт, фото 1 Том ям на кокосовому молоці 50 5 3 з 5 - детальніше -
Овочеві канапе на шпажках - покроковий рецепт, фото 1 Овочеві канапе на шпажках 45 4 3 з 5 - детальніше -
Фалафель зі свіжою зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Фалафель зі свіжою зеленню 45 3 3 з 5 - детальніше -