Котлети з сочевиці - ситна і смачна страва, яка готується всього за 35 хвилин. Це більш здорова і корисна альтернатива котлет з м'яса. У рецепті немає ні м'ясних, ні молочних, ні які містять глютен продуктів, тому він підходить і вегетаріанцям, і веганам, і людям, що страждають на целіакію (непереносимістю глютену). Крім цього, сочевичні котлети - чудова страва для пісного столу.
Червону сочевицю ретельно промийте водою, дайте волозі стекти і перекладіть зерна в каструлю з овочевим бульйоном або водою. Посоліть, перемішайте, накрийте каструлю кришкою і відваріть сочевицю до готовності (волога повинна повністю вбратися, а насіння стати м'якше і частково розваритися). На це піде близько 15 хвилин.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і відправте туди нарізану невеликими кубиками червону цибулю (можна замінити звичайною ріпчастою), болгарський перець і часник.
Коли овочі стануть м'якше, зніміть їх з вогню, трохи остудіть і перекладіть в подрібнювач. Додайте варену сочевицю і дрібно нарізану петрушку. Всипте цибульний порошок, мелену паприку, зіру (кумін), сіль і перець. Перебийте в ступці або кавомолці насіння Чіа або льону і теж відправте в загальну масу. Додайте нутове борошно (можна замінити будь-яким іншим, в тому числі пшеничним) і перебийте інгредієнти до однорідності (але занадто не дрібнити!).
З отримавшого фаршу сформуйте котлети. Змастіть антипригарну сковороду рослинною олією і обсмажте на ній котлети з сочевиці до золотисто-коричневої хрусткої скоринки (приблизно по 3 хвилини з кожного боку).
Перекладіть готові котлетки на блюдо сервіровки, присипте подрібненою зеленню і подавайте з будь-яким соусом на ваш розсуд. Котлети з сочевиці виходять ароматними, поживними і дуже смачними. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти