Напевно, не знайдеться людей, які не чули б про котлети. Цей кулінарний винахід існує в самих різних варіаціях практично у всіх кухнях світу під різними назвами. У наших краях це широко поширена страва, яку люблять усі без винятку. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати смачні котлети з сиром, які можуть легко зійти навіть для банкетного столу, будучи при цьому зовсім нескладними в приготуванні. Крім того, наявність сиру в цих котлетах наповнить їх особливим смаком і пікантністю і допоможе урізноманітнити ваше меню, чому обов'язково зрадіють ваші домашні.
Для початку ретельно помиємо, а потім помістимо картоплю (можна навіть в шкірці) в невелику каструлю з водою і відправимо на плиту. Тепер на середньому вогні відваримо картоплю до повної готовності і даємо йому повністю охолонути. За допомогою ножа знімаємо шкірку з відвареної картоплі і відправляємо овоч в миску.
Потім за допомогою кухонної вилки добре розминаємо відварену картоплю до пюреобразного стану. Додаємо в миску з пюре куряче яйце і продовжуємо добре перемішувати.
Тепер також додаємо в пюре цибульний порошок, сіль і трохи оливкового або рослинного масла. Ви можете використовувати спеції, яким ви віддаєте перевагу, щоб збагатити тісто, як паприка, розмарин, куркума і т. д. Також в миску додаємо немного панірувальних сухарів і добре все перемішуємо.
Викладаємо на робочу поверхню лист пергаментного паперу і щедро посипаємо його панірувальними сухарями. Тепер акуратно, трохи змоченими водою руками візьмемо частину підготовленого картопляного тіста і почнемо формувати котлети, спробуємо надати їм квадратну форму.
Як тільки основа для котлет буде приготовлена, наповнимо її попередньо нарізаним слайсами сиром за смаком, можна використовувати вже нарізаний скибочками твердий сир або кільцями моцарелу.
Тепер закриваємо сир ще одним квадратом з картопляного тіста і додаємо трохи панірувальних сухарів на поверхню (створюємо, так зване, панірування).
Далі поміщаємо на плиту і розігріваємо сковорідку гриль з невеликою кількістю рослинного або оливкового масла. Тепер акуратно укладаємо і обсмажуємо котлети з сиром по 5-6 хвилин з кожного боку, поки вони не стануть золотисто-коричневими. Після приготування дайте їм охолонути протягом 2-3 хвилин, і котлети готові до подачі. Вони дуже ніжні всередині і досить хрусткі зовні.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти