Котлети з перловки - надзвичайно смачна веганська страва. Пропонуємо оригінальний рецепт пісних смажених кульок з перлової крупи з бананом. У них немає продуктів тваринного походження, але страва виходить апетитною і ситною. Це здорова альтернатива звичним котлетам з м'яса.
Перлову крупу промийте водою і відваріть до готовності. Крупа повинна стати дуже м'якою, майже розваритися. Щоб прискорити процес, скористайтеся скороваркою (це необов'язково).
Щоб зробити бананове пюре, вам знадобляться самі зелені банани, які зможете знайти. Вимийте плоди і просушіть. Зріжте кінчики з обох сторін і розріжте банани навпіл. Закип'ятіть в каструлі воду, Відправте туди шматочки бананів, накрийте кришкою і варіть на середньо-слабкому вогні 15-20 хвилин. У варених бананів шкурка стане коричневою. Щоб переконатися в готовності, проткніть шматочки ножем: якщо він вільно входить в м'якоть, банани готові. Злийте воду, остудіть шматочки, а потім очистіть від шкірки і придушіть м'якоть в пюре.
Додайте в бананове пюре відварну перловку. Посоліть за смаком. Влийте лимонний сік.
Зелений перець чилі вимийте, просушіть, дрібно наріжте ножем і відправте в миску з іншими продуктами. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Кінзу вимийте, просушіть, подрібніть і додайте в загальну масу. Знову перемішайте інгредієнти і сформуйте з отриманої суміші круглі котлети.
На змащеній олією сковороді або в спеціальній формі підсмажте їх до золотисто-коричневої скоринки з обох сторін. Подавайте пісні котлети з перловки з будь-яким соусом на ваш смак (у нас чатні з кінзи). Страва незвичайна, але дуже смачна. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти