Приготуйте смачні і швидкі закуски для сімейного перекусу. Для готування котлет використовується мінімум масла, тому страву можна сміливо давати дітям або готувати для дієтичного меню.
Перед початком приготування замочіть нут в холодній воді. Можна залишити на всю ніч. Процідіть і викладіть боби в скороварку. Налийте в ємність воду, щоб вона покрила нут.
Додайте гімалайську сіль. Накрийте кришкою і готуйте на сильному вогні. Після закипання, зменшіть вогонь до мінімальних значень і готуйте протягом 20 хвилин. По закінчення зазначеного часу, вимкніть вогонь і дочекайтеся повного остигання скороварки. Скиньте тиск і тільки після цього відкрийте кришку.
Можна приготувати нут на плиті. Викладіть боби в каструлю і залийте водою. Посоліть і готуйте протягом 40-60 хвилин. Залежно від сорту, нут може варитися до 1,5 годин. Готовий горох повинен бути дуже м'яким.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і наріжте дрібними кубиками. Зелений перець чилі розділіть уздовж навпіл і подрібніть. Кількість чилі регулюйте за своїми гастрономічними уподобаннями. Якщо страва призначається для дітей, обмежтеся одним перцем або замініть його на болгарський солодкий.
Свіжий коріандр і імбирний корінь дрібно наріжте. Горох викладіть в глибоку миску і додайте свіжовичавлений сік лимона, смажений мелений кмин, куркуму, чорний мелений перець і трохи солі.
Розімніть горох рукою і всипте борошно (мелений сушений нут). Всипте в миску подрібнений перець чилі, цибулю, коріандр і імбирний корінь.
Перемішайте суміш рукою до однорідності. Сформуйте котлети і викладіть в розігріту сковороду з невеликою кількістю масла. Обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Котлети з нуту готові. Подавайте на стіл з улюбленим соусом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти