Котлети з м'яса - класична страва більшості кухонь світу. Пропонуємо рецепт їх приготування по-казахському. Незвичайність цих м'ясних котлет полягає в використанні в фарші маринованих огірків. Цей нетиповий інгредієнт робить страву більш пікантним і соковитим. Спробуйте, вам обов'язково сподобається!
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці в миску для змішування. Всипте туди ж панірувальні сухарі і перемішайте інгредієнти.
В отриману суміш вбийте яйця, натріть на дрібній тертці маринований огірок і додайте м'ясний фарш. Ми використовуємо пісну яловичину, але підійде будь-яке м'ясо, яке ви любите.
Всипте в загальну масу сіль і мелений чорний перець, а потім перемішайте інгредієнти до однорідності.
Щоб наситити страву киснем і розбити жорсткі м'ясні волокна, що вийшов фарш потрібно відбити. Для цього беріть його руками і з силою кидайте назад в миску. З відбитої маси сформуйте акуратні котлети.
Добре розігрійте на сковороді рослинне масло і смажте на ньому котлети до золотисто-коричневої скоринки з обох сторін. Це запечатає всередині соки, і страва вийде м'якою.
Зарум'янені котлетки перекладіть у форму для випічки і відправте в розігріту до 200 градусів Цельсія духовку на 10 хвилин.
Готові котлети з м'яса вийміть з духовки, злегка остудіть і викладіть на тарілку. Котлетки виходять дуже ніжними і соковитими, а маринований огірок надає їм особливу пікантність. Це так смачно, що неможливо відірватися, поки не з'їси порцію до кінця. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти