Побалуйте себе і сім'ю ніжними і смачними котлетами з лосося. При бажанні, можна не обсмажувати, а запекти страву в духовці і подавати з улюбленим гарніром.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними шматочками. Болгарський перець і селеру ретельно вимийте і наріжте кубиками.
Поставте на середній вогонь сковороду і влийте оливкову олію. У розігріте масло всипте подрібнені овочі. Посоліть, переміксуйте і обсмажуйте протягом 5 хвилин до золотистого кольору.
Додайте в суміш каперси і готуйте ще 2 хвилини. Зніміть сковороду з вогню і дайте овочам охолонути.
Філе лосося викладіть на обробну дошку. Можна використовувати як свіжу, так і заморожену рибу. Відокремте шкірку і наріжте філе невеликими кубиками.
Великим гострим ножем поріжте шматочки на більш дрібні фрагменти. Повинен вийти грубий фарш. Перекладіть його в більшу ємність і додайте охолоджені обсмажені овочі.
Сюди ж всипте дрібно нарізаний або пропущений через спеціальний прес часник. Додайте майонез, діжонську гірчицю, кайенский перець чилі і чорний мелений перець і панірувальні сухарі. Солоний крекер подрібніть і всипте в загальну суміш. Ретельно перемішайте до однорідності. Загорніть фарш в харчову плівку, накрийте і поставте в холодильник на 1-2 години.
Розділіть масу на кілька частин. Сформуйте з кожної котлету і викладіть в блюдо з подрібненим солоним крекером. Щоб м'ясо не прилипало до рук, періодично змочуйте їх холодною водою. Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і влийте оливкову олію.
У розігріту жаровню викладіть котлети і обсмажуйте протягом 3 хвилин з кожного боку до золотистого кольору. Готові котлети полийте лимонним соком і подавайте з салатом зі свіжих овочів. Смачного!
Випадкові рецепти