Котлети з кабачків з бринзою - легка, апетитна і поживна страва, що відмінно підходить для сніданку або вечері. Котлети за цим рецептом легко і швидко готуються, виходять смачними та чудово насичують. Найкраще робити їх улітку, коли кабачки свіжі, доступні та недорогі. Вийде чудова страва і для сімейного застілля, і для дружньої вечірки.
Кабачки або цукіні вимийте та натріть на великій тертці. Якщо овочі молоді, шкірку можна не знімати. Посоліть кабачки, перемішайте та залиште приблизно на 15 хвилин, щоб вони дали сік.
Відіжміть кабачки від зайвої рідини та відправте в миску для змішування.
Вбийте у кабачкову масу яйця. Всипте натерту на крупній тертці бринзу та дрібнонатертий пармезан. Якщо немає пармезану, можете додати трохи більше бринзи, але з пармезаном смак у котлет вийде більш цікавим.
Кріп вимийте, дрібно поріжте ножем і всипте до інших продуктів.
Додайте у загальну масу подрібнений часник. Його можна посікти ножем, пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
Всипте панірувальні сухарі та чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
З маси, що вийшла, сформуйте котлети і викладіть на застелений пергаментом лист. Відправте їх у попередньо розігріту до 190 градусів духову шафу на 20-30 хвилин. Котлети повинні покритися апетитною золотисто-коричневою скоринкою.
Вийміть їх із духовки та остудіть на решітці.
Для приготування соусу змішайте грецький йогурт із подрібненим кропом. Подавайте котлети з кабачків із бринзою на стіл разом із йогуртовим соусом. Ці продукти добре доповнюють одне одного. Кабачкові котлети виходять м'якими та соковитими, а соус робить їх напрочуд ніжними. Страва смачна і в гарячому, і в охололому вигляді. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти