Котлети з буряка пісні - вегетаріанська, більш здорова альтернатива традиційним м'ясних котлет. Такі котлетки з присмаком буряків виходять незвичайними, але дуже смачними і апетитно виглядають на столі. Довести смак до досконалості допомагають індійські спеції. Бурякові котлетки за цим рецептом виходять легкими, але поживними. Це підходяща страва для веганів і тих, хто поститься.
Підготуйте овочі заздалегідь. Буряк і картоплю вимийте, відваріть до готовності, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Змішайте в одній мисці подрібнені буряк і картоплю.
Ріпчасту цибулю (у нас червона, але підійде і звичайна) очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Надішліть подрібнену цибулю на антипригарну сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажте до прозорості і легкого зарум'янювання. У цибулі повинен з'явитися апетитний аромат.
Картопляно-бурякову суміш посоліть за смаком. Додайте в неї пасту з перетертого з зеленим перцем чилі імбиру і всипте чаата-масалу (це традиційна індійська суміш спецій, яка підходить для багатьох страв). Якщо немає чаата-масалу, можете замінити її будь-якою зручною приправою, наприклад, для котлет. Бажано, щоб в складі були зіра, коріандр, фенхель, м'ята, мелений імбир, гострий перець, сіль.
Перекладіть обсмажену цибулю зі сковороди в загальну масу і перемішайте інгредієнти до однорідності. Всипте рисову муку і знову перемішайте.
З отриманого фаршу сформуйте котлети і викладіть на блюдо. Обсмажте бурякові котлети на антипригарній сковороді, додавши трохи рослинного масла. Вони повинні зарум'яниться з обох сторін.
Подавайте котлети з буряка пісні на стіл з гарніром з рису, картоплі, макаронів або зі свіжими овочами. Незважаючи на незвичність рецепта, це дійсно дуже смачно. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти